Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

inkább feketedő kellene.
esetleg LCD is szóvajöhet,csak át lehessen világítani.kb gyufaskatulya méretű vagy nagyobb.

svejk

xfg6v697j

Ez az a fajta, ami hol az egyik szemet takarja,hol meg a másikat?
mert akkor jó lenne,ha tudnám vezérelni.

xfg6v697j

mint a neve is mutatja automata.
Én magam szertném vezérelni.

pbalazs

Ez nyers LCD minden meghajtó nélkül, JACK dugóra kivezetve.

pbalazs

Legalábbis amihez vezérlést csináltam az olyan volt.

svejk

Arra akartam célozni, hogy egy olyanból kellene kitermelni.
Talán már 10 alatt van a gagyibbak ára...

xfg6v697j

ez a dolog érdekel.
Lcd vezérlés az valami váltó fesszel van megoldva?

pbalazs

Bár közelről még nem láttam ilyet, úgy tudom, hogy sötétedni gyorsan tud, de a világosodáshoz másodpercek kellenek. Ha az alkalmazásban ez jó, akkor szerintem is érdemes lehet próbálkozni vele.

xfg6v697j

xfg6v697j

pbalazs

Elvileg váltó fesz kell neki, hogy ne legyen elektrolízis a folyadékban.
De mivel digitális technikában nehézkes a "normális váltófesz" kapcsolása, így ellenütemű négyszögjellel szokás hajtani.
Konkrétan a meghajtó négyszögjel kb. 30-60Hz körül szokott lenni (méret és alkalmazás függő), ami mehet egy 2 bemenetű kizáró-vagy kapu egyik bemenetére. A másik bemenetére adott jel mondja meg, hogy mikor legyen átlátszó, és mikor sötét. Ja és az LCD a kizáró-vagy kapu ki-és bemenete közé megy, szükség esetén pufferelve mondjuk a maradék kizáró-vagy kapukkal.
Ha nem világos, mindjárt keresek valami rajzot.

xfg6v697j

ennél magyobb freki kellene,mert uzána olvastam ezek a szemüvegek 60 Hz-el kapcsolgatnak ki be.
120 képváltást kezelnek.
A kapcsrajz jól jönne.

pbalazs

Igen, de az a gyári felhasználása, ahol valahogy szinkronban van a szemüveg vezérlése a videóval, ehhez nem értek.
Nekem az kellett, hogy minél sötétebb legyen, az pedig valahol 50-60Hz körül volt. Alatta már látszott a villogás (főleg 30Hz-en), fölötte meg egyre világosodott.