Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Számold ki !
A gépbeállító ketyere 1 méter hosszban 0,025 mm eltérés képes érzékelni.
A hadi ketyere 1 méter hosszban és 0,01 fokkal számolva 0,349mm eltérést érzékel.
Tehát a Hadi ketyere nagyon pontatlan a gép ketyeréhez képest.
A gép ketyere 14-szer pontosabb ...

zczzn9622

Hasonló vízmértékem nekem is van de az 0.06 pontosságu MOM-os. A 0.02 -ken általában van hővédő (fa)markolat, hogy ne vegye át a kéz melegét. Nehezen hiszem hogy ez 0.02-es (bár azt írja) jobb lenne egy közelebbi kép.

sasi

No persze, ettől még érdekes, és hasznos dolog lehet.

000000000

Ha már számolsz, igazat írjál ide Te!!!
Hogy jött ki ez a 0.349 mm?  (1m/.01 fokra)

4um5b65d

Hát úgy hogy jól elszámoltam, Teee
Gondoltam úgy sem számol utána senki....[#rinya][#rinya]

Csaby

Laslie!
Ez pontosan 0.1745 mm. Ha kell küldök neked programot, az bármilyen test, vagy alakzat néhány adatából kiszámolja a többit. Még számolni sem kell, csak gépelni. [#crazya]

4um5b65d

Jó van naaaaa.
Mikor Tibos seggbe rúgott, rögtön tudtam mit bakkantottam el....
:)

4um5b65d

Ja, köszi, küldjél progit... kell az nekem asszem.. :)

Csaby

Nincs FTP hozzáférésem, ezért magánban küldtem.

svejk

Ej, a múltkor én is majdnem vettem, kettő  is volt a piacon egy orosz egy magyar, gyakorlatilag ugyan abban a kivitelben, de ott 6000-ért kínálták, állítólag lövegekhez volt tartozék.
Milyen? megérte?

svejk

Viszont az elmúlt vasárnap meg vettünk 0,02mm es gépbeállítót, valami Japánt.
Érdekessége hogy van rajta valami kalibrációs állítási lehetőség. Még nem volt idő kielemezni..

Szalai György

Nekem nagyon tetszik, jól el vagyok vele. Ezért is tettem ide, hátha másnak is megtetszik.
Nem csak a vízszintet tudja, hanem ettől eltérőt is, hetven fokig, századosával, meg az erre derékszöget. Ezen is van ólomzárazható kalibráló, hitelesítő csavar, de OMH plomba az persze nincsen.
Jól kitalált eszköz. Tehetnél képet a tiétekről.

bvadkrcds

Sziasztok tudna valaki segíteni nekem, hogy hol lehet alumínium lemezeket beszerezni 10mm-20mm vastagságban? A Metalloglobus nem jó, mert ők csak 5mm-ig szabnak... csak táblában adnak a vastagabbakból... 1000X2000 méretben, ami 71000 Ft... Nekem kisebb is megtenné.
http://www.metallo-globus.hu/uploads/vastag_melegen_hengerelt_lemezek/Vastag_lemez.JPG" border=0>

bvadkrcds

Még annyit szeretnék, ha lehet budapesti címet mondjatok...