Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Esküszöm a napokban gondolkodtam el épp a szögmérésről.
Ha lenne egy ilyen pontosan megmunkált keret én egyszerűen beletennék egy átlátszó henger alakú edényt úgy, hogy lenne rajta körbe egy skála.
Az átmérő és a lehetőségek szerinte minél finomabb skálával.
Utána a skálaközéppointig megtölteni folyadékkal és már kész is van a szinteződ.
Persze ez ha kicsi a méret és emiatt a skálabeosztás nem finom, nem túl pontos.

Lehetne játszani azzal hogy csak félkör, és igy nagyobbtámérőn skálázni, de hát... Attól sem lesz tizedfokos soha.

43pbwjg8s

Na mégegyszer:
"Persze ez ha kicsi a méret és emiatt a skálabeosztás nem finom, nem túl pontos."

Sóval ha a henger átmérő kicsi és emiatt a skálabeosztás nem lehet elég finom, akkor természetesen nem lesz túl pontos.

2vkx6unz

Vettem egyet én is ;) Postával 2900 ;)
Van egy másik típus is az optikai állítással 60 szögmásodperc pontosságú.

Szalai György

Ezt 2800Ft-ért kaparintottam. Annyiért még gondolkodni sem érdemes. Játszani jó csak.
A derékszögű gépépítésben mi jelentősége van ennek. Semmi.
Kellően méretes, jó derékszög kell, de az megint nem hozzáférhető. Ezek a kicsik szerintem túrót sem érnek, hiába teszem rá egy egy méteres gépre.
Beépített etalon vízmérték kellene a műhelybe. Két szemben lévő fal között kihúzott slag vízmérték, és az alapján pontosan beállított és fixált lézersugár, falra rögzített konzolokon. Az nálam könnyen lehetne 10m-en 0,5mm alatti hiba.
Aztán egy függőleges sugár a plafonra rögzítve, függővel beállítva, fixálva.
A kettő ad egy pontos derékszöget. Ezekhez a sugarakhoz képest lehetne mérni, mikrométer szárra szerelt nagyító lencsével, rakosgatható táblára rajzolt skálán. Vagy ilyesmi. Ki kéne találni.

Rabb Ferenc

Egyújabbgépépítő

Én az http://www.amari.hu/" TARGET=_fnew>AMARI -nál vettem. Leadtam a méreteket és értesítettek mikor készen volt.

bvadkrcds

s5f8tmfv3

Keresek nyákba forrasztható Centronics aljzatot, ilyent:
http://www.hobbycnc.hu/CNC/H1/H1V11_0015.JPG" border=0>

Ha valakinek van pl. nyomtatóból bontott az is jó. Nem szívesen rendelnék 1db-ot mert nem éri el a minimálrendelést és magas a postaköltsége.
Köszönöm.

000000000

Sziasztok, keresek állítható géplábat... valakinek lenne valami beszerzési forrásra ötlete? elsöre 8db kellene... Ha van valakinek az is jó nekem...

000000000

besirkyjh

000000000

Sziasztok!

Nem tudjátok hol kaphatnék Nicr, azaz ellenálláshuzalt?
Nekem olyan 12-15Ohm/meter kellene, ez a 0.3mm atmeroju szal lesz. (a legvekonyabb).

Egy helyet mar talaltam, de szerintem 992Ft/meter enyhen lehuzos ar.

Valakinek jobb 5lete?