Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Meglepően jót, úgy tudom javarészt alut szokott marni vele.
Majd holnap megkérjük lökjön egy pár műszaki adatot a gépről, én már elfelejtettem:(  
A "villám" központi előtoló motorja úgy 4kw-os lehet :)

svejk

Kérésemre nem nagyon lacafacáztunk a lényeg a két oldalán a lin. vezetőnek bemart nút volt. Egyébként ilyen lett:
A T-nút 12 mm-es.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/lakatos%20002.jpg" border=0>

svejk

Meglepően jót, úgy tudom javarészt alut szokott marni vele.
Majd holnap megkérjük lökjön egy pár műszaki adatot a gépről, én már elfelejtettem. a "villám" központi előtoló motorja úgy 4kw-os lehet :)

svejk

Mint a képen éppen látszik is a fordulatszám nagyoláskor 60, simításkor azt hiszem 75 1/perc volt, de az előtolásra nem emlékszem.

KoLa

Nehéz beállítani egy ilyen nagy tárcsát hogy síkba vigyen!

KoLa

svejk

Igen, éppen beszéltük hogy kompromisszum ez is.
Hangyaf@sznyit meg kell dönteni hogy a hátulja ne vigyen, de még ne legyen számottevően homorú a marás.

svejk

Számomra kimondhatatlan és persze leírhatatlan nevű német masina, majd Lakatost iderángatjuk, hogy meséljen róla.

KoLa

000000000

Nem mindem ami német jó... én is onnan vagyok aztán háát pffff [#nyes][#nyes][#nyes]

KoLa

j3rx6bsjd

A gép egy Fritz Verner típusú vertikális marógép.
ISO 50-es kúppal.Az eredeti 11kW-os motor helyett egy 5,5kW-os motor van rajta,de azért ez is bírja.Nagyon masszív gép.Alu hűtőbordákat szoktunk rajta síkolni és ami a lényeg,hogy a fej befogja egyszerre az 500-as szélességet,így tökéletes felületet ad.A fej valóban egy leheletnyit meg van döntve,így ha adott irányban marunk vele akkor nem söpör a hátulja,de még számottevően nem is teknős a felület(pár század esetleg).
Az öntvénynél 60-as fordulat és 75-ös előtolás volt.
Alunál 300-as fordulat és ha nagyon sietek akkor villámmal letolom először és utána 150-es előtolással besimítom.Fogásmélység ritkán szokott 0.5-nél nagyobb lenni,ahhoz már több kraft kellene.

000000000

000000000

Szia, és hamár ilyen közel vagy hozzám hadd kérdezzem meg:
Vállalsz munkákat? Kellene az uj gépemhez ezt azt csinálni... és kéne egy mühely, ami nem világvégén van...

j3rx6bsjd