Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

gaben

Odébb van az még, de kipróbálom majd igen.
Azt hiszem maradok a vizes verziónál, nem bonyolítom egyelőre.
Valami olvasztótégelyt is kellene szereznem, fogóval, stb.

2f428kduf

Csak vigyázz, száraz legyen a forma. Én már menekültem futva a felrepülő alu. elöl. Megusztam, mire leért, már messze jártam.

gaben

Sok videót megnéztem már ezzel kapcsolatban és mindegyiknél szinte teljesen száraz a keverék, erre nagyon ügyelni kell.
Csak annyira lehet nedves, hogy tapadjon picit a nyomásra.

Mindenképpen próbaöntéssel kezdek majd. [#wave]

77fv9864z

Sziasztok!!!
Nagyon rég nem írtam. De mint egy hűséges eb, mindig látogatom a fórumot.Azért írok mert keresek olyan embereket, akik még szintén öntenek otthon bronzot, rezet, alumíniumot. Igazából egy két beszélgetés és pár link megszerzése a cél. Ha van köztetek olyanok akik tudnának egy kis időt szánni, hogy kérdezzek tőle egy két dolgot. Akár messengeren is, ha az egyszerűbb.
Megadom a fészbuk elérhetőségemet:

https://www.facebook.com/robert.turi.90

Keressetek meg, üdv mindenkinek,
Boldog új évet kívánok.
Túri Róbert

72r8ja9u7

Hello üdv minden profi magánzónak itt a fórumon !
Ide akartam irni és direkt. Keresek én is olyanokat, akik otthon képesek és tudnak, jó minőségben, aluminium előformát önteni.Az igényem 300 db EGYFORMA,alu-forma kiöntése, CAD rajz alapján.Tényleg elvárás a légbuborék nélküli öntvény ! Azért csak ennyi, mert kisérletezem és erre, ennyi darabszám, elég.
Ha kell alu anyag, azt esetleg tudok biztostani, 38kg erejéig.
Elsőbbként lássuk, kik vannak elvi vállakozó szellemmel,aztán mutatom a CAD rajzot (szigorúan csak a jelentkező email cimén)
Aztán kérem az árajánlatokat és ebből az pénzelőleg igényeket.

remrendes

Rez, bronz, esetleg aluminium ontest vallal valaki? Egy kezzel lazithato hollandi anyat kellene potolnom.

ywathzay

Öntéshez kell egy mintadarab, esetedben menet nélkül, mert homokformában nem lesz jó a menet. Utána a menetet bele kell vágni, akkor már egyszerűbb egy db hollandit készre gyártani, menettel, mindennel. Szerintem.

remrendes

Szerintem nekem az korulmenyesebb lenne.

jani300

Nagy átmérőjű lenne a kiindulóanyag ? Mást nehezen tudok elképzelni ,gondot . Nem mindha ezer éve nem öntöttem volna , pici hollanderhez valmi mindenféléből , de ma már nem erőltetném .

remrendes

60mm. Akkor lehet hozzad kellene mennem turkalni :)

jani300

Bekéreckedünk a méhikébe :)

remrendes

Nem hiszem, hogy ott talalok ilyesmit.

jani300

Alapanyagra gondoltam . De ne légy kishitű , van ott minden ami jó . A menet jellemzőit leírnád , nem lehetetlen hogy van is valakinek .

ywathzay

Te ha jól látom mohácsi vagy, ott a vasöntöde. Menj, kérdezd meg mibe fáj, van-e rá lehetőség... lehet azt mondod, hogy az egyszerűbb út az egy db legyártatása. Nem igazán értem mi ebben a körülményes, persze mindenki a magáét tudja.

remrendes

Marogep nelkul a kulso oldalt nem tudom megcsinalni. Sajnos ilyen kis alkatreszt nem ontenek.