Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

[#worship][#worship][#worship][#worship]öregem,nem semmi gádzso vagy!:)))))[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

x4rhew5r3

Én közönséges vékony tárcsával csináltam. De meg fogom próbálni CNC-vel kicsi gyémánt tárcsával.

Rabb Ferenc

Emelem kalapom!  

Nem magas egy kicsit a freki? Teljes keresztmetszetű hevítéshez 40-100 kHz a szokásos. 2 MHz már csak a felületi néhány tized millimétert járja át. Kéregedzésre használatos izzítás.  

De azért mégegyszer megemelem a kalapom előtted!

svejk

Elvágtam...
Úgy 1,5 mm-esere sikeredett, amikor átért kicsit lepattant.
Elég könnyen vitte, közben 3-4-szer kicsit megéleztem egy darab vason a korongot:)
Így a 10 menet induktivitása leesett 1 mH-ről 40uH-re ha a tekercs a légréssel átellenben van, ha a légrés mellé húzom akkor csak 25 uH.

43pbwjg8s

600uF-os (-10 +20%) Foto Blitz Elko 450/500V Form A.
Jó ez valakinek valamire?

ra8nsmk6w

Ha erre jársz adok. Egyébként meg biztos ismered olyan igazi muff formájú, bár ez egy kicsit áthallásos de tudni fogod ha meglátod

s7manbs8

Itt bejön egy kis anyagismeret a mágneses terek és egyébkapcsolata  a hőmérséklettel, érdekes tanulságok.

s7manbs8

Kezdhetjük a példát látva leutánozni. [#eljen]

Rabb Ferenc

Leutánozni? Az olyan snassz. Honosítjuk.

robroy007

Szia Bodi!

Mennyi idő alatt pirult meg a vas?
úgy látom, hogy indulásnál rádiózik rendesen a szerkezet
tudod-e befolyásolni az alap frekvenciát valahogy, vagy csak ilyenre sikerült (az indulási felfutást gondolom nem tervezted be)

amikor ide kerültem a fórumra akkor de jó lett volna ha már ezen törted volna a fejed most sokkal előrébb lehetnénk, pedig valakivel anno levelezgettem is ez ügyben, de te megint óriásit léptél előre a csapatnak szerintem

43pbwjg8s

Akkor dobhatom ki a kondit?

000000000

Szia!  
Mennyire melegszenek a kondik, és mennyi idő alatt?

Szalai György

svejk

Basszus, rosszul értelmeztem az összehajthatót, azt hittem hogy képlékeny a ferrit :)

000000000

Szia Robi!
Az M6-os menetesszár a 10. másodperc után izzott.