Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Végre lenne egy dolog amiben a Varsányi a poros nyomunkba sem léphetne :)

Robika37

Lazán enyém az első díj[#bohoc][#pias][#nyes][#eplus2]

000000000

az ki zárt barátom!!!!fényévnyivel vezetek!!!:))))

Robika37

Miért , volt már hogy nem tudtál bemenni a műhelybe.....?[#hehe][#hehe]

000000000

én szinte mindig igy vagyok!ha egy doboz cigit le kell tennem,előtte ki kell vágnom valamit a műhelyből!de a vicc,hogy tudom ám hogy mi hol van!holnap megleplek egy fotoval!:)))

u2ayp7esz

Sziasztok!

Esztergát épitek és fontos lenne a megmunkált átmérő szerinti fordulat a menetvágásról nem is beszélve ezért szeretném a frekiváltóm (Danfoss 2030) vezérelni a Mach3 progival de halványlila fogalmam sincs hogyan kell ezt megoldani.
Ha tud valaki segiteni (bekötési rajz) vagy ötletek azt megköszöném :-)
Üdv. Dániel

Teaway

Nézz be a Mach3 CNC vezérlő program topic-ba.

rbbhbyvfs

Talán itt jó lesz a kérdés:
Szereztem üveg csiszolásása használt korongot, kb 120mm átmérőjű 15mm vastag tömör alu, aminek a homlokfelületére bronzba ágyazott gyémánt vagy valamilyen más gondolom igen ellenálló csiszoló szemcsék vannak ágyazva.  
Kérdés: vajon használható ez a korong keményfém vagy gyorsacél eszterga kések élezésére? Mert ha kapásból nem, akkor nem szenvedek a motorra építésével...

Köszönöm

lari

Nekem van ilyen korongom felszerelve egy köszörűgépre, lehet vele keményfémet köszörülni de nem igazán hatékony. Inkább finomköszörülésre használható. Ha igazán gyorsan akarsz keményfémet köszörülni, akkor válasz bakelitkötésü gyémántot, az hatékony.
Gyorsacélhoz viszont nem érdemes gyémántban gondolkodni, oda inkább jobb a korundkő.

000000000

Szervusz Józsi !
Megnéztem a "SZABADALMAD", igazán figyelemre méltó.....Talán a színe...
Ami viszont jobban érdekel:  Hol lehet beszerezni a golyósorsót védő rugótekercset?
Kérlek, ha nem titok írd meg.
Köszönöm.

3k74cecek

Szerintem ez a korong nem az üveg optikai felületének csiszolására való. Az valóban nagyon finom lenne. Ez viszont szerintem alkalmas keményfém köszörülésére. Valószinűleg én is ilyet használok, csak nekem a paláston van a szemcse nem a homlokán.

Teaway

Azt fogja mondani, hogy már gyárilag rajta volt.

rbbhbyvfs

Igen, ez a korong arra való, hogy az elkészült lencsét olyan alakúra csiszolják körbe, ami illeszkedik a szemüveg keretbe, mintegy körbe csiszolják a megfelelô alakúra.
Természetesen rosszul írtam, a palástyán van a csiszoló réteg 2-3mm vastagon.

3k74cecek

Akkor az tökéletes lesz a keményfémhez.

000000000

te,ha csiszolsz,nem lehet a homlokodon szemcse??:)))[#mf2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]