Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ez egy hmm "menetreszelő" a hasáb két oldalán négy négy eltérő menetemelkedésű reszelő rész van amivel apró menet hibákat lehet javítani vagy mint itt új menetet lehet vele sorjázni.

KoLa

Na igen! nem vágta le előre! én is szoktam ilyet csinálni! hirtelenjében! de van egy baj ezzel, hogy a kilógó nagysúlyú kóválygó anyag rezonanciát erősít!Ezért kell, rögzíteni a főorsó másik végén is az anyagot!
Meghúzzuk a befogást egyenként, forgatva minden diónál, és aztán megnézzük hátul hogy mennyire  nem központos, persze egy ilyen anyag nem az!
Így aztán elővesszük azt a három kis akácfa éket, amit, az ilyen esetekre tartogatunk!
Kézzel betoljuk a résekbe 120 fokonként nagyjából, és aztán rákoppintunk a 25 dekással mindegyikre!  
Kész a totál stabil befogás!Nem remeg be a szálanyag!

PSoft

Sokat mozogtam komoly esztergályosok közelében, de én még ezt a szerszámot nem láttam esztergályos kezében.

KoLa

Így van! és valószínűleg ezt egy nagy tettnek tekinti hogy, ilyen faszán megoldotta! és fel is tette a barátjával a vidót! lássatok csodát!!!

KoLa

Az esztergályosnak nincs erre szüksége az eszterga mellett! de kint a mezőn jól jöhet egy ilyen, vagy egy háromszögreszelő!

PSoft

"de kint a mezőn..."  

Nincs is esztergályos!
Mit keresne ott?:))

nonopapa

Ráadásul mikor reszelgette,pár centire volt a kabátja ujja a tokmánytól.Nagyon bátor...

Csuhás

Azt hiszem nem butaság időnként megbeszélni egy egy ilyen videót, sokat lehet tanulni belőle.

KoLa

A műhelykocsit!:)))

Na! persze, a mezőn, villanyászt se lehet túl sokat találni! ezé' nem tudod!:)))

fisrcxuk3

Nekem a 90 fokos menet profil simitása lapos reszelővel cimű fejezet tetszett .

PSoft

Mezei villanyász!...

Má' hogy ne vóóóna!:)
(egyet, ismerek én is!)
[#nevetes1]

Csuhás

Egyébként ti hogyan szoktátok lesimítani a menetet ha nem teljes profilt esztergáló lapkával dolgoztok?

ANTAL GÁBOR

18-30 perc között végignéztem . Ilyen NINCS .  A lakatanya ?? karján egy súly . A főorsóból kilógó darab kóvályog ( ezért nincs forgácsolási sebesség )( berázná a gépet ) A reszelővel kihézagolt kulcs , Az is lehet hogy elváltotta a fogaskereket és a 2.5 ös emelkedés helyett pl 11 menet / collt vágott .  Hallgattam és németül beszéltek hozzá ( merthogy megfogant a fejemben hogy ez egy próbamunka az olcsó munkaerő tesztelésére )

fisrcxuk3

Nekem is van ,tehát nem vagyok komoly esztergályos .(Tényleg nem)
Viszont a mezőn  egy hidraulika hollander  menet sérűlésnél tényleg előkapom .

fisrcxuk3

Három élű reszelővel .