Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Nemes Mihály

Most is lehet kapni !!
Javítom magam.

ANTAL GÁBOR

Akár rotacsöves akár órás sajnos csak jelzi az átfolyt mennyiséget de nem szabályozza. Olvasgatom az itteni beírásokat de én sohasem alkalmaztam O2 reduktort Co2 hez .  Ha ránéztek a primer órákra akkor az O2 160-250 bar os a Co2 pedig 40-60 ( fejből írom ) Az tartott mindig vissza hogy a ház , a membrán, a fúvóka  a biztonsági lefúvató stb. szerintem az adott feladatra lett méretezve.... Hasonló meggondolásból a CO2 kontra argon ( corgon) sem megy nálam .Lehet hogy egy manométer cserével a bátrabbak a CO2 reduktort is bevetik O2 üzemre de mi van ha beolajozták vagy bezsírozták a CO2 reduktort?  Az argon / corgon az más ott mint írtam nálam is megy a fusi megoldás .  ( sőt kengyeles dissou reduktort is használok Pb hez egy váltóval )

jani300

A palackok nyomáskülönbségénél nem igazán látom a problémát .Mivel az oxigén a nagyobb nyomású .
Az oxigén palackot is ki szoktuk használni néhány bár nyomásig .
A co2 gázra oxigén reduktor használatánál azért feltételeztem hogy senki nem gondolja hogy az még egyszer oxigénre lesz használva . És a co2 gázzal természetesen nem fogom 10 bárra feltekerni a reduktort.Ezt akár kilehetne védeni egy határolóval az állító csavaron , de minek , csak én használom .

jani300

Ennek az argon palacknak nem tudja valaki a pontos szelepmenet méretét ?
Nincs rá szükségem csak kíváncsi lettem ha már szóba került .

VighLajos

jani300

Köszönöm !
Eszerint régi kifutóban lévő szabvány .

6rk75uezn

"Sárgarézből ez szerintem kb a reduktor fél ára ..."
https://www.sin-us.hu/rez-bronz-felkesz-termekek/sargarez-termekek/rudak-hatszog/sargarez-hatszog-22mm.html
Légyszives ebből az anyagból számolj kb 50mm hoszt!!

6rk75uezn

[#wow1][#help][#szomoru2][#fejvakaras][#nyes][#taps]

frob

Sziasztok
Valaki vállal rozsdamentes forgácsolást, 2 hegesztés is lenne rajta... 5 alkatrészből áll  
Akit esetleg érdekel az keressen magánban rövidesen tudok küldeni rajzot is...

jani300

Hát ... nem megy :)
De mit is készítesz 22 es laptávú anyagból ? :)

6rk75uezn

Próbáld meg számológéppel! :)
Az adaptert,vagy átalakitót vagy hivjuk bárminek,vagy épp ebből nem jönne ki szerinted?vagy mi a baj?

ANTAL GÁBOR

laacika ! a furatban a menet 1/2 collos . Ennek a magmérete 19 mm. (az apa menet külső átmérője 21 mm ) azért én nem próbálnám meg megcsinálni a 22 es laptávból mert az első meghúzásnál szét fog szakadni. Ilyet 27 esből szoktunk csinálni

6rk75uezn

Bocsánat,most tényleg hibáztam és be is ismerem,hirtelen csak egy szimpla közcsavarban gondolkoztam mikor megnéztem az anyag árat!De igazából nem változtat a dolgon számottevöen mert ebben az esetben is nem egész 800ft ba kerül az anyag,ami nagyon messze áll a "reduktor félár"-al.

jani300

Inkább 30 laptávú anyagból.
De csak azért mert ép elég keresgélni a 30 as kulcsot is :)
És azért én némi munkadíjra is gondoltam , nem csak anyagárra , de mindegy végül is .