Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

3m9kaxws5

Hát ezt nem tudom majd kiderül ha egyszer használni kell. Ha igen akkor megcsinálom a párját is vagy veszek eredetit.  

3m9kaxws5

Csak azért KO-s mert gondoltam hátha jobb.Én invertorral rajzolok ott csak meg kell adni a fogszámot,modult és kirakja a fogaskerék párt.Utána vágom ki a furatot és a könnyitést.

keri

Inventorban nekem nem csinált alámarást, persze nem értek hozzá túlzottan.

zozo

-No, ilyen pici esztergája kinek van? A bicskám is nagyobb nála ;)

https://lh3.googleusercontent.com/-yI4ioUyNLcs/UO7tUUnrqOI/AAAAAAAACCM/vqcpeKY6tJA/s640/IMG_0140.JPG" border=0>

4um5b65d

Jó nagy az a bicska, vagy qrva kicsi a bakancsod orra... :)))

000000000

Vagy kinek van olyan nagy bicskája, aminél még az esztergája is kisebb? :)

df7vv4ry9

ennyivel kisebb a kulcs mint a bicska?
ezek szerint tényleg nagy a bugylibicskád

zozo

Na jó, lebuktam :)  Valójában csak a bicskába kellett egy csapot esztergálni, így tévedt ide.

emfst7wwa

Szia zozo,
Megkérdezhetném, hogy ezen a kis gépen hogyan szoktál tokmányt szabályozni? Köszörülöd vagy késsel?

THX

zozo

Annak ellenére, hogy 6-7éve megvan, még jó a tokmánya, igaz csak szinte szinesfémet meg műanyagot szoktam benne pörgetni.  
Ha szabályozni kéne, valószínűleg egy kis fortunába fogott bosch kővel oldanám meg.
(mifelénk így hívják a kis nyeles köveket, ha félreérthető, bocsi)
Eszterga késsel sose próbáltam szabályozni, gyorsacél puha, vídiást kiverné mást meg nem szoktam használni. A nagygépemét úgy szabályoztam, hogy van egy porszívó motorom, aminek a tengelyét patronosra alakítottam, abba fogtam a követ. Ott elfért a keresztszánon.

000000000

Üdvözlet! Olyan kérdésem lennem hogy EU 500-as eszterga orsóházának összeállítási rajzának darabjegyzékére lenne szükségem, tudna e valaki segíteni? Fontos lenne!! Köszönöm válaszokat!!

emfst7wwa

Köszi a választ!
Én használtan vettem és az egyik garnitúra pofa nagyon üt.  
Most csináltam egy megfogót a dremelnek, hogy a késtartóba fogva megpróbálom fölköszörülni. Remélem sikerül.
Bár a mostaninál csak jobb lehet.

zozo

Laslie, tök jó a tolómérő fejét használni hosszmérésre (mélységmérőnek), a kis gépen mindig akadozott a tolómérő feje a szegnyeregbe.
Ha nem írod le, sose jut eszembe :)

zozo

A pofák csőrét hogyan feszíted szét?

emfst7wwa

Köszi a választ!
Én használtan vettem és az egyik garnitúra pofa nagyon üt.  
Most csináltam egy megfogót a dremelnek, hogy a késtartóba fogva megpróbálom fölköszörülni. Remélem sikerül.
Bár a mostaninál csak jobb lehet.