Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

#24888 rajz volt a legutolsó.

4um5b65d

Kérek engedélyt válaszolni a hozzászólásodra.
Csak azért írom így, mert ha válaszolok akkor azt baszogatás nélkül nem tudnám megtenni.

keri

Ja, de mondtad hogy még tervezel.
Ugye a motor tartó lemezről volt szó.
Vagy azt a peremes tengelyt is nekem kellene megcsinálni?  
Egyrészt mondtam, hogy e-mailcímre küldjed mert a fórumot vagy követem, vagy nem. Másik, hogy inkább azt mond meg mi a cél és kitalálom neked, mert az én esztergámon ezt a darabot legyártani sérti a genfi konvenciót.

Ha már ennyire építesz rám, célszerűbb lenne elmondani mit akarsz kihozni, mert szerintem tudok egyszerűbb megoldást, és főleg én vagyok tisztába a lehetőségeimmel és anyagkészletemmel [#crazya]

s7manbs8

Már én se tudom mit akartunk csinálni, na mindegy.

s7manbs8

Az esztergád nem tud megcsinálni ilyen kis apró tengely adaptert ? Vagy vasból nem csak aluból ?

keri

1. Nincs ilyen anyagom. Se alu se vas.
2. ez egy napos meló az én esztergámmal, mivel ezt két fogásból kell csinálni, és a 12-es furat illesztése az egyik fele a napnak, a másik fele a második felfogás kiórázása, hogy ne üssön a fogaskereked, a harmadik fele meg a 30-as anyag 8-asra drehálása. (ezért csináltam a csapágyházamat is két darabból)
3. Ha az a cél hogy a 12-es tengelyre felrakjad a fogaskereket, akkor célszerűbb azt kifúrni.

keri

Ja és 4-es menetfúróm sincs [#fogmosas]

keri

Egyébként ha magamnak kéne ilyet csinálni, és nem lehetne a fogaskereket fúrni, akkor egy befogásból, akármilyen csőbe illeszteném a furatot, menet a végébe, beletekernék egy megfelelő méretű csavart, azt leesztergálnám 8-asra és mint a jól nevelt toalett kacsa tojnék a 30-as peremedre :) Így megvan az együtt futás, és a célhoz mérten elfogadható mennyiségű munka.

De 22-es anyagom sincs. 20-as edzett tengelyem van, de nem tudom hogy ilyen kemény anyagba tudok e illeszteni. Menetet tudok vágni bele.

s7manbs8

Na mindjárt értelmezem amit írsz, amúgy nincs semmi gond, megbeszélgetjük mit lehet, mit nem meg mit érdemes egyáltalán, most rendeltem valami kereket is meg pár szíjat a powerbeltsnél is reggel, aztán majd alakul valahogy, pár figurát ki is kell találni hogy fogjam rá a 8 as tengelyre a kifúrt de nincs ékpálya meg nem is szorítógyűrűs, meg nincs nyúlványa, amibe hernyócsavart lehetne fúrni se, szép ötlet kell ahhoz is bár már valamit kitaláltam átfúrom egy 4 essel pl és valami szeget ütök bele, meg ilyen hasonló ötletek, csak elég nagy erő kell neki nehogy megforduljon rajta, meg kilazuljon.

s7manbs8

Na ezt rajzold le mert nem látom milyen lenne, de csak ha nagyon ráérsz majd, csináld a dolgod. Valamit kapiskálok, de nem teljes  a kép.

s7manbs8

Lehet Laslie-nek a is ki kellene kérni a véleményét, de ő azt is lehet pénzért adná, annyi a melója karácsony van még nála lehet. :)

mxjj54gxi

98!
Hát majdnem megütötted a százat egy mondatban! :)
Ennyi szó van ebben a hsz-ben, ami egy mondatként lett leírva!
Elképesztően zagyva mondatokban próbálod leadni a mondandódat...

keri

Semmi gond, ismerem a nyelvjárást [#nyes]
Van egy félzseni kollégám, ő ennél sokkal durvább.

keri

A fogaskerék és a motor tengelyének anyagától függ a megoldás.
Ha azonos akkor bele kell fúrni az anyag határnál és belecsavarni egy hernyócsavart.
Ha különböző akkor ékpályát kell rá vésni.
Mondjuk acélra nem véstem, csak alura és műanyagra.

mxjj54gxi

De én nem, és próbálom meégrteni, de lassan lemondok róla! :)