Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

9pk59nuy

Szerintem lehet venni fúrfej/morsekúp közdarabot nem drágán. Nem érdemes farigcsálni.

lari

Köszi, de én úgy tudom, hogy a c45 nem szereti a hegesztést...Rosszul tudom?

lari

Ahogy fogalmazol, inkább egy unisex anyagot keresek... :-)

Szedlay Pál

Szerintem jól tudod.

a77ruejwh

Segítséget szeretnék kérni! Kitudná ezeket legyártani:  
gitár hevedertartó:http://shop.sollerguitars.com/images/304200592132.jpg  

a másik pedig egy gitárhíd alaplemeze:  
adatak, rajzok: http://www.hipshotproducts.com/documents/category/guitar-bridges-1.html

sasi

A C45-ös acél jól hegeszthető, csupán föl kell melegíteni hegesztés előtt 320 fokra, majd hegesztés után hőkezelni kell 550-650 fokon. Ha ezek elmaradnak, a hegesztési ömledék átmeneti övezetében (alapanyag- ömledék) repedhet (hideg repedés).  
Amit szeretnél, arra tökéletes a C45, csupán a kivitelezés technológiáját kell ismerni hozzá!

4um5b65d

Ez valahogy úgy hangzik, mintha piros filctollat keresnél kék és zöld színben.

Én nem gondolkodnék ennyire egyen anyagban.
Ha nem tudod, hogy milyen alapanyagból lehet tört forgácsot csinálni akkor valószínűleg az sem fog menni, hogy a késedet olyanra köszörüld ami tört forgácsot csinál. Ha biztosra akarsz menni a tört forgáccsal akkor automata acélt válassz. Ha biztosra akarsz menni a hegesztéssel akkor valamilyen A-val kezdődő anyagot válassz, pl: A38 , A44 , A50.
Ha biztosan edzeni tudd akkor válassz például: C60-at.
Annyiféle anyag van mint égen a csillag, mindegyik mást tud.

s7manbs8

Ezeket a dolgokat egy jó táblázatot tanulmányozva csak meg lehet tanulni nem ?

000000000

Ahogy mondod!
Ez is olyan szakma, amit egy óra alatt meg lehet tanulni.
Napi egy órát tanulgatod, tíz éven keresztül. És már az alapok meg is vannak.

lari

Igen ezeket az anyagokat én is  ismerem, s talán még kést is tudok  köszörülni ha kell ;-)
Tulajdonképpen csak azért kerestem iylen "öszvér" anyagot -gondoltam talán van ilyen- hogy ne kelljen annyiféle anyagot beszerezni, mint égen a csillag.
Azért köszönöm a segítséged!  
[#wave]

VighLajos

Erre mondta egyik kollégám, mikor az "előttem az utódom" jelszavú projectet indították:
- Húsz év szakmai tapasztalat megszerzéséhez húsz évre van szükség...

s7manbs8

AZ igaz is, de konkrétan egy dolgot megcsinálni nem kell sok idő hogy megvan milyen anyag, milyen gépen minyen előtojás stb.. ..:)

s7manbs8

Nem egy óra alatt lehet megtanulni, hanem egy nap alatt, ahogy  a nevében is benne van ez egy szak ma. :)

s7manbs8

De mivel nem 180as iqval jelentkeznek rá, manapság is eltart vagy 3 hónapig, míg a gyorstalpalón bemagolják. :)

4um5b65d

Szoktam mondani, hogy a hobbísták ott basszák el, hogy beugranak a MÉH telepre aztán összeszednek minden szir-rossz vasat. Utána meg mérgelődnek, hogy hát tegnap milyen faszán vitte a kés , ma meg semmi nem jön össze.
Ahhoz hogy megtanuld, milyen anyaghoz milyen kést és paramétereket válassz ahhoz tudni kell az anyag típusát.
Ha ismeretlen az anyag akkor meg előveszed a "rutin" feliratú fiókból ami benne van. Sajnos a hobbistának meg nincs ilyen fiókja. Tehát tudni kell az anyag típusát, hogy egyről a kettőre juss. Aki nagyon most kezdi csak a tanulmányait az mindenképp automata acéllal kezdjen, hogy sikerélménye legyen.