Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Szia! Az időrelével kapcsolatban van valami újság?

4um5b65d

Ha már mindenki a kövekkel van elfoglalva.
Van     300x127x40-es szürkém (új)
Kellene 300x127x40-es vörös

szpinya

Hétfőre ígérte a tekercselős manus.

szpinya

4um5b65d

6-ot ha megér, akkor viheted.

000000000

Csipi, vetesi75, Laslie, Sólyom Róland Köszönöm az infót.

000000000

Ez milyen tokmánynak a jelölése?
http://kepfeltoltes.hu/111217/Tokm_ny_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

hostya

Magyar gyártmányú DANUVIA.

iy567t72g

Sajnos olyanom nincs.

Motoros

Egy ma megjelent újság cikkén megakadt a szemem. Az országos ismertségű író egy bizonyos esztergályosról értekezik.
Hőse szinte összenőtt a padjával.
A tokmánykulcsot mindig magával hordta a nyakában a szíve fölött.
Nagyon vigyázott rá, de egyszer mégis elveszítette, de nem lett tragédia mert a váltótársának a tokmánykulcsáról sikerült másolatot készíteni.
Arról nem szól a cikk, hogy melyik kulcsmásolónál lehet tokmánykulcsmásolatot készíttetni. Pedig nagyon kíváncsi lettem volna.
Biztosan itt amolyan biztonsági tokmánykulcsról lehet szó. Illetéktelen esztergályosnak nyilván így nincsen hozzáférése a tokmányhoz. Lehet hogy ezt már az új EUs szabályok is előírják?
Sekélyes fantáziámmal nehezen tudom elképzelni, hogyan nyitja-zárja a tokmányt a dolgozó a nyakában fityegő kulcsocskával...persze ha a lánc elég hosszú....

vjanos

Viszont biztos, hogy csak egyszer felejti bent a kulcsot a tokmányban... akkor fel is tekeri a gép a fószert... :|

nvnshmpmn

Az újságíró nem ismer lehetetlent, illetve valótlant. Bármekkora a baromság, lényeg jó nagy hangon, teli torokkal ordítani. A papír mindent kibír.[#nevetes1]

000000000

Remélem, hogy legalább 300-as tokmány volt a gépén.

Motoros

Nem egy kis asztali órásesztergáról van szó, mert írónk a tipust is megadja:IZS 500. Leht hogy csak fényképen látott esztergát?

5kfiyrw95

Egy  kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől.
Egy faeszterga szegnyeregbe esztergáltattam nemrég egy morse 2 kúp befogásához szükséges hüvelyt.
Az én kis E1N -nemen csak két fogásvétellel tudtam volna megcsinálni (meg hát gyakorlatom sincs még hozzá elég) ezért egy szaki bíztam meg vele, de sajnos nem igazán lett jó,mivel tőben kottyanása van ,ha beleteszem a kúpot.
Mivel nem vagyok szakmabeli ,lehet hogy butaság lesz a kérdésem , de azért ne nevessetek ki [#help]. Létezik-e olyan dörzsár amivel pontos morse 2 méretre lehetne alakítani ?