Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Legnagyobb különbség, hogy a Tos relatíve drága. A használt pofa hiánycikk hozzá - lévén nagyon elterjedt - , de ez az előnye is. --> Új pótalkatrészt könnyen lehet  hozzá szerezni. (Pl. a dió, spirál és a pofa nálam fogyócikk az extrém bánásmódnak köszönhetően...)
Új magyart ne vegyél, mert hamar kinyúlik a horony a testben.

Vetesi75

Ha gondolod csereberélhetünk tesztpéldányoknak valókat. Pontos típus ismeretében nyitott vagyok rá, mert lehet még komoly hasznot húzok belőle.  :)

Vetesi75

"talán rossz a gép ? :)"
Ja! Asztal keresztbefordulás X irányváltáskor 6 tized, Z irányváltáskor 3 és fél milliméter !!!
Meg marjál síkot, mikor a mozgástartományban 2 tizedet kanyarodik. [#falbav]

4um5b65d

Mit jelent az, hogy Új Magyar ?
Mikortól számít újnak és ki a gyártó ?
Én úgy tudtam a Magyar szerszámipar a rendszerváltással együtt eltűnt a süllyesztőben.

4um5b65d

Hát ezzel a hibával már foglalkozni kellene....

e7c897sd8

Látod már tudod is az "Új Magyar" időszámítás kezdetének dátumát! ;-)

4um5b65d

Na, jó, de akkor ki gyártja azóta a xar Magyar tokmányokat ?

u3xrz0cut

[#eljen] sajnos ez a tapasztalatom! van egy 25 éves magyar 160-as tokmányom, ami még mindig tokmány, de kaptam a cégnél ezelött 15 éve egyet, 3 napot bírt ki egyszerüen összerágott a síkmenet

e7c897sd8

Szerintem rizst esznek...

Vetesi75

Békéscsabán még van gyártás, hogy tokmányt csinálnak-e azt viszont nem tudom. Gondolom a jelenleg kapható darabok raktáron álltak, és nem elképzelhetetlen, hogy a gyártásvégi (lehet, hogy gyártás/felszámolás utáni?) "magasról teszünk a minőségre" példányok...  

000000000

Békéscsabán szerszámok gyártása van, cnc eszterga géphez, és maró gépekhez szerszámtartok, tokmány, és ahoz alkatrészt sosem gyátottak.  

ANTAL GÁBOR

szia !Múltkor nagyon jót tettél velem mert megtaláltam egy számomra fontos gépkönyvet :
Az ezüstről: Miskolcon tudnék neked venni bevonatost . Nekem még régről van anyagom és a bevonat nélkülit szeretem (AGS flux- al) mert gazdaságosabb. A régi szilfosznál a modern anyagok jobbak. A profik egy vékony  perforált és a  lapot tesznek   a lapka alá és aztán be a kemencébe. Van egy cég a Nyírségben ( voltam náluk ) azok indukciósan hevítik .  Sárgarézzel és bórax-al is megpróbálhatod. Koronafúróba rendszeresen úgy rakom bele a vídiákat

Csuhás

Köszönöm a válaszod! Meg tudnád mondani hogy mekkora ezüst tartalmút használsz? Esetleg típust, és árat tudsz mondani? Én ezt találtam de nem tudom melyik típust vegyem, illetve reális-e ez az ár.

http://www.cu-technik.hu/index.php?nelement_id=10&product_id=258&nodelete=true

000000000

Ehez borax sem kell mezei pb gázas égövel kemény forasztást tudsz csinálni!
http://www.komprador.hu/termekek/8065/Rothenberger_4_0094_A_ipari_ezust_S_94.html" TARGET=_fnew>Rothenberger_4_0094
Ezt használtan hütögépek redszerének beforasztására!

000000000

Szia !
Az általad említett tokmányok különbsége , hogy míg a TOS -t és a Lengyelt még lehet kapni addig a Magyart nem . Tos előnye , hogy ismert és ma is van utánpótlása , hátránya gyorsan törik a pofa menete és a dió . A Lengyel nehezen kapható , de ebből van simító és nagyoló rendszer is , strapabíró .
A Magyart már nem gyártják , csak az esetlegesen felbukkant példányok vannak újba , de ebből is a Danuvia által gyártottat érdemes megvenni ,a PEFÉM által gyártott utolsó példányok némelyike félnyersen került forgalomba ( Laslie , Csipi figyeltél ), ennek már több mint húsz éve . Új magyar nincs , a régi sablonok az ország három különböző helyére kerültek és nyomuk veszett.
Még van egy típus ami mindegyiket veri , az pedig az Orosz . Lehet ütni a befogott tengelyt ( egyengetni), neki lehet menni szánnal , csővel is meg lehet húzni és tíz év múlva is csak őt századot üt . Sajnos ezt is az ismert piacokon lehet beszerezni .
Röviden ennyi .