Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

A menetnél meg kell vastagítani az anyagot.

4um5b65d

Ez csak egy fixáló csavar, ha menet közben, például egy erőteljesebb oldalazást végeznél egy 45 fokos késsel, akkor kell használni.

000000000

Vegyél Gebo-csövet, az hajlítható és van tartása.
Ez gázkészülékhez való flexi bekötőcső.

nvnshmpmn

Igazad van. Tudom is, milyen, nemrég cseréltem le a gázbojler flexibilis bekötőjét egy ilyenre. Ezt a csövet összehozom egy 50 W-os halogén izzóval, az koncentráltan világít.[#eljen]

nvnshmpmn

Értem. Szorosan ráillesztek egy gyűrűt a menetnél, aztán a menet átmegy ezen is, meg a dörzsár szárán is.

4um5b65d

Igen. Annyit még érdemes megtenni, hogy a szárat átfúrod azon a helyen ahol a központfúró véget ér.
Ez akkor jó ha beletöröd véletlenül, úgy könnyebb kitolni a törött szerszámot. Nálam is hiányzik ez a furat, de ha nagy leszek megcsinálom.

empé13

4um5b65d

Meg vannak a teszt eredmények a "hirtelenfúróművel" kapcsolatban.

1,3-as csigafúróval 14mp alatt lehet átfúrni a 22mm hosszú réz alkatrészt. Kb 1,5 - 2 mm-enként ki kell emelni a fúrót, majd vissza , mert beragad a forgács. 1100-as fordulaton próbáltam az 50db-ot fúrni. A hivatalos magyarázat szerint 1db csigafúrót eltörtem, hogy lássam a határokat. A nem hivatalos szerint meg csak úgy simán beletörtem egy fúrót. :)) Alig találtam még egy csigafúrót itthon. Szégyenszemre kulloghattam volna a bótba.

rcnn85cxp

Sziasztok!
Azon kedves fórumtársam segítségét kérem, aki CNC esztergát épített, vagy rendelkezik ilyen géppel.
Kellene nekem esztergálni teflonból 2db trapézmenetes anyát, mert sajnos nem tudom sehol beszerezni. Csak bronz-ot lehet kapni, horror áron. Alapanyagot én biztosítanám. Ami nehézséget okozhat, az a menetemelkedés. Ezért is kellene CNC eszterga. (persze, ha valaki el tudja készíteni hagyományos padon, nekem az is jó.
Paraméterek.: 36x12mm, két bekezdéses anya kellene. Rajzot adok, még orsót is, hogy rá lehessen próbálni, ha kell. Nagy pontosság nem kell, ez lenne a kottyanásmentesítő anya.
Kérem kedves fórumtársaim, ha tud valaki segíteni, jelezze!
Természetesen nem kérem ingyen, mindennek meg van az ára.
t.:06-70-222-2496
hamorir@freemail.hu

000000000

A szegnyereg kereket tekerhetted volna ezerrel! :)

nvnshmpmn

Ezért jó, ha van mindenből még egy tartalék is. Sosem lehet tudni, mikor válnak láthatóvá a határok.:)
50 db kifúrásánál már érthető, hogy csináltál hozzá egy ilyen hirtelenfúró készséget. Meg aztán jobban is lehet érzékelni, mekkora erővel nyomja az ember a kis fúrót az anyagba.

4um5b65d

Eddig sem tekertem, pedig minden hónapban van belőle 50db. Fogtam ugyanezt a szabadonfutó fúrófejet és kézzel húzogattam előre hátra izomból.  
50db után viszont már nem volt kedvem mást húzogatni. [#eplus2]

nvnshmpmn

Na, akkor Te biztos nem vagy "szükmarkú":)

4um5b65d

Jártál már úgy , hogy nagyon kellett volna már dobnod egy sárgát, de csak tartogattad, tartogattad a hólyagban, majd mikor toalett közelébe értél akkor derül ki, hogy elromlott cipzár. Na ilyenkor előfordul, hogy becsordul a hegye a naciba.
Én is így voltam az 1 és 2 mm közti fúrókkal.
Halogattam, halogattam a leltározást mígnem kifogytam a készlet ezen eleméből. Persze minden más fúróból van minimum 5 db, sokból még 10 is, az M6-os menetfúróból meg 35 darab, de ebből a rosszos 1,3-asból csak egy használtat találtam amit nagyító alatt kénytelen voltam megélezni. Oltári szívfájdalmam volt, hogy a keresztélet nem tudtam elvékonyítani. [#szomoru1][#rinya]

000000000

[#eplus2][#nyes][#taps]