Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Ezt a szitut gatyamadzagossal ismerem. Vannak ezek az olcsó kategóriás melegítő/szabadidő alsók ugye. Madzaggal kell megkötni. Van, mikor a legjobb tudásod szerinti szárát húzod meg, ám mégis két csomóra kötődik:) Na, akkor aztán lehet kapkodni....
[#buck]

nvnshmpmn

Nekem is vannak már ilyen kisebb méretű fúróim, persze nem profi kategóriásak. Megint tanultam valamit. Nagyító alatt köszörülni. Én sem látom az ilyen kicsiket. A keresztélet elvékonyítani nem könnyű feladat, de azt látom, hogy már gyárilag se szokott sikerülni, meg amúgy az élezés se, mert nekem az ilyen kicsi fúróim nagyon rosszul visznek általában.

4um5b65d

Vannak azért fúrók és fúrók közt különbségek...
Múltkor jól be is "ugrottam" egynek....

Kellett egy 0,3-as fúró, de amúgy is kifogytak vagy sosem volt némelyik 1mm alatti méretből a fúróim, így gondoltam egyet és nagy mellénnyel megrendeltem 0,3....0.9-ig minden méretből 5 darabot.
A boltos asszongya, hogy nem szívesen bontaná meg a dobozokat, kérjek már 10-10 db-ot mindegyikből. Gondoltam úgysem egy nagy összeg, hát rábólintottam.
Megjöttek a fúrók, megyek a boltba fizetni.
10ezer valamennyi az összes.
Hirtelen elkezdtem fejben számolni, mire a boltos: ne számolja, az egyik fajtából csak köszörült kivitel volt amit tudott rendelni.
Szóval a legtöbbje 50-100 Ft közt mozgott, nem "tom" pontosan mennyi, de az egyik 500Ft/db volt.
A 0,7-esből 10db az 5000 pénz. Gondoltam ennek a fúrónak előtolást sem kell adnom akkor is tud fúrni.
Azóta még egyetlen darab sem kellett ezekből a picikből, csak azzal a nyamvadt 0,3-assal csináltam meg akkor a munkát, de az sem tört el.

Most hogy ezt a szöveget írom és gondolkodom....fogalmam sincs, hogy hol lehetnek ezek a kicsi fúróim. Ha holnap kellene valamelyik, mehetnék megint rendelni. :)

vjanos

Kell nekik egy fúróspolc, mint ahogy a tokmánypofáéknak is van polca :))

Pl hungarocellbe szurkálva jól néznének ki egymás mellett... mint a sünik :)

nvnshmpmn

Hú, a kutyafáját!
0,3-es fúrót nem is tudom, mibe fognék be?

nvnshmpmn

Mit kellett a 0,3-essel fúrni? Fúvókát?

mxjj54gxi

Nem kötelezően 0,3-as a szára!
Legtöbbször a szár vastag, mondjuk kettes.
Épp ma volt ehhez kapcsolódó tapasztalásom.
Lementem a pinyóba a cnc-s kollégához dumálni, éppen a fúróautomatánál bóklászott.
Tetszett, ahogy a masina szerszámot cserélt, csere után bemérte az átmérőt, hosszat, meg forgás közben az ütést, mindezt kijelezte a kijelzőn, majd elkezdte lőni a lukakat.
Kérdem mennyi fúró van a tartóban, aszongya 0,1mm-től 3-ig!
0,1mm-tőőőőől, kérdem én?
Ja.
És kezembe nyom egy panelt, itt a csati alatti lukak azzal vannak fúrva.  
Bakker, azt sem láttam, hogy vannak rajta lukak, pedig jó szemem van!
Átnézve is éppenhogy csak látszódtak!  :)

4um5b65d

Abba a szabadonfutós fúrófejbe fogtam be.
Albrecht márka, simán megfogja a 0-8-ig tokmány.

nvnshmpmn

Nem semmi!
Ilyen vékony fúróval talán már kézi előtolással nem is lehetne fúrni, mert eltörne.

4um5b65d

Azt, fúvókát.

nvnshmpmn

Albrecht? Biztos drága lehet..

4um5b65d

Egyike a legdrágábbaknak, de ha elmondom, hogy ezt a vadi újat cseréltem egy hagyományos tokmányra, mert neki menetes kellett ez meg kúpos akkor azt mondom 1000 Ft volt.

nvnshmpmn

Ügyes csere volt.
Ha véletlen kell egy rossz tokmány, szívesen elcserélem veled:) Nekem olyanok vannak, viszont tiszta újak.[#vigyor3]

re8jzm80a

Bár én fával dolgozok egy időben nagyon sok rozsdamentes anyagot használtunk bizonyos bútorokhoz.Ami nekem fémhez nagyon bevált és hosszú ideig éltartó volt az egy olyan köszörült
kobaltos csigafúró ami olyan mint ha a fúrót tengely irányban  kifúrták volna és egy kisebb átmérőjű fúrót beleraktak volna a végébe ami kb 3 mm-t lógott ki.
Tehát pl egy 10mm-es fúró végében volt egy 3mm-es előfúró rész.Nagyon pontosan és gyorsan lehetett vele dolgozni.    

4um5b65d

Majd evidenciában tartom a kihagyhatatlannak tűnő ajánlatodat... [#nevetes1]