Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nah, tiszta Gyurcsány szoci lettem.... :))))

http://www.youtube.com/watch?v=YqofWYA_6Qc" TARGET=_fnew>IGEN !  IGEN !

nvnshmpmn

Neked azért valamivel jobb ötleteid vannak:)

4um5b65d

Géplámpa együtt mozog.
Nem ezt a fúrótokmányt használom a visszafelé fúráshoz, az egy hosszú köszörült rúdon van, de éppen ezt is lehetne használni.
Eredetileg menetfúrásra használom szabadonfutó üzemmódban. Ez még menetfúrót sosem tört el.

4um5b65d

Nem igazán saját ötlet, sok automata és egyéb gépeken van hasonló.

nvnshmpmn

Az én gépemen igen hülyén szerelték fel a lámpát, mert a tokmány árnyékol. Állandóan előrébb kéne húzni, de persze nem engedi a gégecső. Nekem is át kéne szerelni a szánra, hogy jobbról világítson inkább.

4um5b65d

Mi akadálya van ennek ? :)
Veszel fasza zuhanyzós gégecsövet aztán hamar megy az.

nvnshmpmn

Az nem jó, mert állandóan lekonyul.
Olyanon viszont már gondolkoztam, hogy egy normál zuhanyfejbe bele kéne applikálni egy telefont.
Meglepődnének, mikor csörög és felveszi az ember.:)

4um5b65d

Ja, hogy te a lámpa szárra gondoltál...
Én meg azt hittem, hogy az oda vezető kábeleket akarod gégében vinni.

nvnshmpmn

Rengeteg ötletet lát az ember itt. Nincs probléma a szabadidő hasznos eltöltésével:)
Sajnos jelenleg még csak a fröcskölésvédő plexinél tartok.

nvnshmpmn

Igen, nekem olyan szára van, megtartja magát, ahova tekergetem.

nvnshmpmn

A vezetéket meg beleteszem egy lépésálló villanyszerelési gégecsőbe. A legvékonyabba.

nvnshmpmn

Látom, itt is dörzsár szárát használtad a tokmány megvezetéséhez.
Hányas morse megy bele a szegnyergedbe?

4um5b65d

4-es morse, de ez most véletlenül nem dörzsárból készült. Rúd anyagból lett gyártva, edzve, köszörülve. Minden felület kemény. Eredetileg egy célszerszám volt, annak a száma lett beleütve még edzés előtt.

nvnshmpmn

Az enyémnek csak MK 2-es. Lehet, hogy amelyik dörzsárnak MK 2-es a kúpja, annak olyan vékony a szára, hogy bele se lehet fúrni a menetfúró helyét, illetve nem marad elég falvastagság a rögzítő menetnek?

vjanos

Hm, valamiért azt hittem egy nagy gépen ez valahogy technikásabban van megoldva... :)
Hány ilyen csavar van, csak ez az egy?