Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Szirtimorc

Kicsit off, de Mérés-Méretezés topic még nincs. :)

Szerintetek, a számítógépekben használt pici réz távtartó amelyik nem metrikus milyen menettel rendelkezik? Én UNC 6-32 -re jutottam, de több különböző mm átváltással találkoztam a Neten, és kezdek elbizonytalanodni.

4um5b65d

Mekkora az átmérője és mekkora az emelkedése ?

4um5b65d

Egyébként jó helyen kapirgálod a menettáblázatokat.

Szirtimorc

menetemelkedés 32G 5/32 a menetfésű whitworth-os  oldalán (legalábbis ezen a rövid szakaszon erre hasonlított a legjobban), a menetkülső pedig 3.35 - 3.4 mm közötti szórásban (több darab van).

Szirtimorc

Azután ebből jutottam egy lehetséges végeredményre:

http://invitel.hu/fektiforg/amimenet.html" TARGET=_fnew>Invitel UNC táblázat

4um5b65d

Akkor stimmel a dolog.
UNC 6-32 a menet. Nem is kell mást nézned.

nvnshmpmn

De jó, hogy betetted ezt a táblázatot ide Szirtimorc!
Nekem meg kéne esztergálnom kis fúrótokmányhoz felfogó tüskét. A menete UNF 1/2"-20-as.
Már csak azt kell kigondolni, hogy kell beállítani a gépemen.:)

Szirtimorc

De. Valami helyet, ahol négyszámjegyű összegért árulnak ilyet. [#vigyor0]

Kösz!

4um5b65d

Neked a fúrótokmányhoz nem kell esztergálnod tüskét, hanem kúpos furatú tokmányt kell felraknod. A menetes tokmányt hagy csak meg a pisztolyfúrógépekre. Az esztergára / oszlopos fúrógépre csak kúpos tokmányt tegyél.

4um5b65d

Most akkó mi kell végül is? Csavar , vagy menetfúró, vagy mi is ? :)

nvnshmpmn

Na jó, de akkor mi legyen ezzel a két db. kis fúrótokmánnyal? Ha látnád, milyen pöpec kis holmi! Gyorsszorítós, mikor meghúzod, akkor bekattan valami rögzítés benne. 1mm-től 10-ig lehet belefogni fúrót. Az egyiket központfúrónak gondoltam, az lenne beletéve állandóra. Csak arra lenne használva. Olyat lehet, hogy mondjuk ráfogom egy tüskére, aztán a menetet kiesztergálom belőle, csinálok bele egy kúpot? Vagy hogy lehetne használhatóvá tenni?

Szirtimorc

Örülök, hogy segíthettem (nem volt szándékos [#vigyor0] )

Sok hasznos dolog van itt:

"SUB-MENÜ, Hasznos dolgok"http://invitel.hu/fektiforg/" TARGET=_fnew>"Menetelés"

Szirtimorc

Mármint menetfúrót

4um5b65d

Központfúrónak ne is használj tokmányt.
Nézd csak meg a sok sok képemet. Nem véletlen, hogy nem tokmányt használok közp-fúrásra.
Kell egy dörzsárnak a kúpja és a szára, majd lecsapod róla a dolgozó részt és oda ülteted be a központfúrót.

nvnshmpmn

Láttam a Te központfúródat. Nézegetem is a mindenféle használt dörzsárakat, hátha találok egy megfelelőt. Persze nekem nincs, csak venni tudnék. Gondolom, az igazi a morse 2-es szárú lenne, az egy az egyben passzol a szegnyergembe.
Esetleg érdemes ilyen szárat esztergálni egy kb. 20-as anyagból?