Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

RogerCo

:) a gyári is ilyen méretekkel bír, azért gondoltam, ha nem kaptam majd csinálok. Szóval azt javaslod, hogy oszlopos fúrógépen furkáljam ki, és a tokmányba befogott menet fúróval fúrjam bele a menetet az anyagot tarva.

KoLa

Én így csinálnám mert nem nézem valami precíz dolognak! akkor legalább haladjon a munka!
Ha precízebb kivitel kell, akkor négyszögacélból kellett volna fúrni leszúrni!

4um5b65d

Én is asszondom, hogy oszloposon csináld, jó a Lala technikája.
Én talán annyi eltéréssel csinálnám, hogy egy áttételes pisztolyfúrógépbe fognám az anyamenetfúrót, aztán satuba fognám be függőlegesen a lemezt. A menetfúrót meg visszajáratnám, hogy ne csilingeljenek rajta a lemezek.  

Varga László

Sziasztok (fórumlakók) Köszönöm a linket Béni bá (ha nem sértelek meg a megszólítással ).Laci ,ha találnál valamit erről a röpsúlyos tokmányról ,megköszönném ha átlinkelnéd.

farkasl

spur drive=menesztőtüske. Nem szó szerint, csak a faesztergályosok szerint. Nézd meg itt is: http://faesztergalas.info/holzmann.html

KoLa

Szia Varga Laci!Nagyon ne éld bele magad ebbe a röpsúlyos tokmányba! én egyszer találkoztam vele egy E3N eszterga tartozékaként, felejtős cucc!

4um5b65d

Hogy néz ez ki, még nem volt szerencsém hozzá.
Van egy bizonyos előfeszítése , a többit meg a súlyozás nyomja meg ?

svejk

Ja tudom már, az EMU-khoz is lehetett opcióként kérni. Valahol meg is van a rajza...

4um5b65d

Remélem nem a palástmenesztőre gondolsz ?

svejk

Hmm...
http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/gyorsbefog%f3.JPG" TARGET=_fnew>Ez lehet mégsem röpsúlyos.
No mindegy az EMU-hoz ezt lehetett kérni.

svejk

attól függ hogy negatív-e? [#fogmosas]

4um5b65d

Ez bizony a palást menesztő. :(
Én sem tudtam, de egyszer AWIGabi szétszedte a sajátját és asszonta, hogy balosnak és jobbosnak is át lehet pakolni a belét, de az hogy negatív lenne arról nem szólt... :)

KoLa

Ez az! főleg két csúcs közötti megmunkáláshoz való elfordulás ellen!Röpsúly az, csak össze vannak kötve egymással az íves pofák és a forgácsoló erő is rászorítja a munkadarabra.
Mikor elindítod a gépet rögtön rá állnak az átmérőre, aztán a forgácsoló erő csak erősíti a fogást!

4um5b65d

De hát ez nem röpsúlyos.

KoLa

Ha jobban megnézed az! az íves pofáknak van egy forgáspontja, egyik felől a nagy tömegű íves pofa, a másik oldalon egy nútos csatlakozás egy körgyűrűhöz ami egységes mozgásra kényszeríti a pofákat!