Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Mindig az adott korban kell kitűnni valamivel, van valakinek ötlete, most mivel lehetne ? :)

mxjj54gxi

Vedd meg valamelyik állami cég székházát állami kölcsönből, majd jövőre add el nekik újra ötszörös áron kápéra!  :))))

wcsxp0uxa

Nem tudom tudjátok-e ,de Sztahanov termelési rekordját megdöntötték .Ukrán szénbányászok ,még tavaly.

svejk

Sose hallottam szegény Ignác Bácsiról. [#rinya]

Motoros

Nagyon szomorú!!
 Elfelejtettem említeni, hogy Kossuth díjas is volt----megérdemelte--- egyedűl Ő tudott esztergályozni.

KoLa

Mintha a képen a legjobb gyalusként szerepelne ez a kiváló szakember, akit 'Rákosi elvtárs pajtás' eszméi rávettek arra, hogy önzetlenül dolgozzon és fejlesszen a saját munkájában, szerintem a végén bele is rokkanhatott!
Manapság már nincsenek ilyen eszmék amitől ilyen 'becsületesen' odatenné magát egy fiatal szakember a munkahelyén!

KoLa

A benzin helyett kéne valami!Gondolkodj!

000000000

Rengeteg esztergálási szakirodalom ,gépkönyv pdf. illetve zip. formátum letöltési link.

KoLa

Köszi! [#nevetes1]

ra8nsmk6w

Én akkor voltam inas (esztergályos) senkinek nem kivánom azt a légkört. Jó néhány sztahanovistával volt alkalmam találkozni az akkori ganz gyárban.Takaritani! azt megtanitottak, de a szakmát azt úgy takargatták mint az atombombát

KoLa

Szerintem érdemes! ha sorozatgyártáson töröd a fejed!
Ha a pontosságra törekedsz akkor meg főleg!
Jó kis gép az az EAN 1000-s, én dolgoztam rajta sokat, nem egy csúcs-szuper de nagyon kézreálló!
Természetesen a szánszerkezet csúszó részeit előtte fel kell újítani, a kéziszánra nem lesz szükség cnc esetén.
A léptető motorok a legmegfelelőbbek egy hobby cnc esztergán, hatalmas nyomaték igény van alacsony fordulaton, és ezt a léptetőmotorok tudják! munka közben még sohasem tapasztaltam lépésvesztést! inkább a Mach3 és a Windows az ellenfél!

KoLa

Nekem van egy villanyszerelő munkatársam ,Amper!
Néha mikor megjavít valamit, csak úgy megkérdezem hogy , mi volt a hiba? - erre a válasz - " nem azé tanultam én három évig hogy te meg most egy perc alatt megtudjad"
Na ez vonatkozik ezekre a sztahanovistákra is, rendkívül nagyképűen viselkedtek mert el voltak ismerve!én szerencsére lemaradtam erről!
A legjobb tudást esztergálás közben lehet szerezni erről a szakmáról! és ha kitalálsz valami jót, akkor azt félted mert az már a Te tudásod!
Ezért is nagyszerűek és önzetlenek pl a Leslie beszámolói az esztergálási trükkjeiről!

4um5b65d

Én is féltem a nehezen megszerzett tudást...

Annak idején tanuló koromban, mikor először volt a késtartóban recéző szerszám, megkérdeztem az oktatót, hogy meddig kell befelé nyomni ?
Aztán nagy nehezen megadta a választ amit azóta sem mondtam el senkinek:
Asszonta, míg fokhagyma szaga nem lesz ! :)

Néha találkozom vele vasárnaponként a zsibin és sokszor kér tanácsot ebben abban...
Sosem mondtam neki, hogy még ezt sem tudod ?!?
Csak élvezem, hogy fordult a kocka és a szavaival élve durván a fejére nőttem.

s7manbs8