Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Köszi lerhmann! Jó kis gépnek tűnik. Még ezt néztem:
http://www.vektor2000.hu/?keresési-eredmények,19&sPhrase=f%E9mipari+szalagf%FBr%E9sz&iProducer=&sPriceFrom=&sPriceTo=
Ez kicsit olcsóbb, lábakat könnyű csinálni neki. Ami még érdekes, az az 1500 W-os motorja, hacsak nem elírás.

fisrcxuk3

Én nem ismerem ezeket a tipusú fűrészeket ,amit irtál . mikor én vettem a legfontosabb szempont az volt hogy legyen előtolása ,hogy ne kelljen mellette állni ,igy a választás akkor az optimum s 130 ra esett,mert volt rajta hidraulikus leeresztő,ha végez akkor leáll.
Sokat használom, de sokat is szívok vele;én sokszor apritok vele akár 60 as nemesitett hidraulika szárat, hónolt hengert.
Rendszeresen szakad a szalag , a kicsi kerék miatt,meg a  kőbányi nóniusz nevű szalagvégtelenítő cég selejtjei miatt,ha a legkisebb kenésssel próbálkozom (windola) megcsúszik a szalag és ledobja,pontatlan a skála is, meg a vágás is, az utóbbi a keskeny szalag miatt.És nincs egy értelmes európai menet sehol a gépen. A motor teljesitményére , áttételére még nem volt panaszom, de már hányok a kinai cucctól...

Motoros

Nekem Einhel van, még 40 ezerért vettem mikor valamelyik multi barkács nyitott..ezzel csalogatták a vevőket. Jó döntés volt mert kb 6 éve megy és jó még. A lényeg: mindene vas öntvény, az áttétel csigahajtás nagyon túlméretezett..olajban fut. A szalag hossza 1640 mm..ez nagyon fontos mert ha rövid akkor gyakran kell cserélni. 1..2 fokon belül merőlegesen vág, igaz ezért meg kellett dolgozni. A nagy hátránya hogy nincsen rajta alapból hűtés, de megfelelő lappal K1-et is tudtam szeletelni szakmányban mert a legalacsonyabb fordulaton ez sem gond. A rugós ellenemelője nem túl hatásos, de elmegy...magára lehet hagyni.
A volt nóniusznál vettem a lapokat, az ürgének volt valami csodalapja--váltottfogú---, ez sokáig bírta. Az árban még a kerekes aztal is benne volt. A satuja is nagyon masszív. Az utólagos hűtés megoldható, csak egy tálcát kell kiképezni.

besirkyjh

Szia  

Ugyan ez volt nekem is még a Praktiban vettem ( 64 000ft ) és tényleg nem volt vele gondom .
Változo fogsürüségü ( bimetál lap , Detaker Debrecen ) és nagyon jol vitte az 1.2mm falvastagságu zártszelvényt is .200 szál (1200m ) 60x20-as szelvényt ( ezt csak ugy ráadásnak a haver keritéséhez )vágtunk vele 1000mm-es darabka összesen 4 lappal .A rugos megoldás tényleg gyenge de tettem alá egy 20mm-es "pogácsát" és onnan jo volt nagyon .

mxjj54gxi

Szerintem ez azért 1500 wattos, mert az a motor kefés univerzális lehet.
És akkor inkább maradj a párszáz wattosnál, ha az kalickás aszinkron.
szerintem.

nvnshmpmn

Szia rferi!
Igazad lehet a motorral kapcsolatban, ez eszembe sem jutott.
A többieknek is köszönöm a segítséget, így már kezd körvonalazódni, mikre figyeljek a választásnál.
Az itt olvasottak alapján, na meg az anyagi lehetőségeket figyelembe véve jelenleg a következő gép a befutó:
http://szerszamallomas.hu/einhell-bt-mb-550-u-fem-szalagfuresz.html

Motoros

Egy az egybe ugyanez van nekem. Ennyi pénzért nem igen fogsz jobbat találni. Egy kis buheráció és a fűrészlapot függőlegesbe tudod állítani és ha szerelsz rá egy kis asztalkát akkor kézzel is kanyaríthatsz bármit. Vigyázz túl keskeny lapot azért ne tegyél rá, mert a csapágy síkbarendezi a fogakat. :((

4um5b65d

Kolala, Te mostanában töltötted be az 50-ediket ?
:)

KoLa

Ötvenéves lettem én
Meglepetés, e fejlemény
Lehetne úgyis mondani
Megöregedet a szaki- aki
forgácsot, forgácsra halmozott
tehát már, mint nyugalmazott, drehás
Jöhet számba, de hálás, mert!
ifjúi hévvel megy a vágás, megint!
Amire Bill Gates csak legyint.
Számítógéppel esztergálok már egy éve
Nem titkolom sok késemnek így lett vége
De nem bánom mert sok a barátom itt
a hobby cnc fórumon aki segít,ha baj van
Szerintem kiváló hobbit választottam!:)))

svejk

Most már el is gitározhatnád :)

mxjj54gxi

Pincér!
Abból kérek én is, amiből Ő kapott!  
[#vigyor2]

KoLa

A 'mútlkorába' Íjásznál láttam gitárt, tokba , na az enyém meg szögre van akasztva! amióta megmoccant a gépem én általában a műhelyben vagyok!

KoLa

[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#eljen]

svejk

Itt az ideje hogy előkapd Te is, meg Íjász is.
Aztán majd Sz.fehérváron a "fakultatív program" keretében elé is adhatjátok magatokat :)

svejk

Dögöljön meg a hintalovam, én ezt nem értem :(