Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sasi

No, ezt összekevertem…

Gömbgrafitos öntvény csiszolata polarizált fényű, illetve fáziskontraszt megvilágítású mikroszkópokon maratás nélkül is elemezhető.
 Normál fémmikroszkópon a maratás nem csak a grafitot kiemeli, láthatóvá teszi a különböző szövetelemeket is.  

ebalint

Ok.

Nálunk az általam említett módszerrel egyébként edzett alkatrészek  - általában a felület egy része edzett - vizsgálatát is végzik, valóban azonnali kiértékeléssel.

De én ehhez egyébként semmit sem értek, csa a savat tudom higítani...

.

sasi

Ha már így belebonyolódtunk a fémek mikroszkopikus vizsgálatába, itt az esztergályos topikban, talán belefér, hogy mutassak egy roncshalmazt, a következő képen pedig az ebből kivett egyik minta makroszkopikus képét, mely egy hegesztési varrat merőleges metszete.
Azt hiszem, kommentár nélkül is beszédes…

http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/torony.jpg" border=0>

http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/makro.jpg" border=0>

4um5b65d

Szemeim előtt körvonalazódni látszik amint Svejk elvtárs megfogja a korrózió álló gömbgrafitos öntvényből készült tokmányát és savazni kezdi, majd mikroszkóp alá teszi.

Egy picit itt azt hiszem túllőttünk a célon.
Jó lesz ide a nyál is úgy gondolom.
Már csak statisztikailag is jó lesz.
Gondolok itt arra, hogy Svejk koma inkább fog naponta 1000 p.nát megnyalni, mint egyszer az életében korrózió álló GG öntvényt fogni a kezébe.
A felsorolt vizsgálati módszerek elméleti szinten viszont tagadhatatlanul kiválóak.
[#vigyor3]

Vetesi75

Nem szívesen lennék a helyében annak, aki az UH vizsgálatot "csinálta"...

robroy007

szerintem amikor az még odakerült nem volt annyira mindennapos  

a nyomáspróbán meg nem eresztett a nyalóka

amúgy sem emiatt fordult ki magából, szóval a hegesztés jól bírta az üzemi állapotokat

ebalint

A 20* - 30* nagyítás nem feltétlenül mikroszkóp.

Ha bio szenzor kifejlesztése a cél, az más.

Akkor kell az 1000/nap.

KoLa

74.5 Hz körül volt, még ez van beállítva az egyik frekvenciának csak nem tudom pontosan, mert az ampert mérem most!

KoLa

Egy ilyen átolvadt varratnál mi okozza azt a zárványnak látszó légüres teret? a jobb oldalán a varratnak!

000000000

Ajánlom figyélmébe minden hobbystának ezt a könyvet
http://tankonyvbazis.hu/tankonyv.php?id=23588

svejk

Hmm.. és hogy is van nálad?
3x 400V betáp a motor meg maradt csillagban?

Csuhás

Meg tudná valami mondani hogy mi az eltérés az emu sorozat tagjai között? emu 160..200..250?

Rinaldo

A számadat a legnagyobb megmunkálható átmérőre utal.. de a szán felett ez nyilván csak a fele kb. Pl:EMU 250-nél ez 250 mm de a szán felett 120 mm .. a késállítás nélküli megmunkálási hossz 500 mm.
160 és 200-nál a megmunkálási hossz is arányosan rövidebb.

sasi

Szia KoLa!
 Ez a varrat 200-as U profil toldásából származik, mely gyökoldali utánhegesztéssel készült. A csiszolaton a folytonossági hibák salakzárványok, melyek veszélyes éles bemetszéseket mutatnak. A beolvadással nincs is semmi gond, a salakot nem kellett volna „körbehegeszteni”.  
 A minősített hegesztő képzésben ilyen hiba biztos bukást jelent.

svejk

Tudsz valahol ilyeneket eladót?
A 160-ast nem ajánlom borzasztóan kicsi az elforduló átmérő a keresztszán felett, gnómnak néz ki:(  (nekem ilyen van)