Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Szia!
A Cnc simulator nevű progit próbáltad már? www.cncsimulator.com/

Robika37

Üdv az Uraknak !

Érdeklődnék ,valamelyikőtöknél van-e kiépítve RS232-Hunor vezérlő kapcsolat ? Milyen segédprogram esetleg illesztő áramkör kell hozzá ?

Robika

nffab2gnr

Szia Robika!

V24 a program neve ,dos-os én azt használom, bomba biztos.721-es vezérlőd van? csak kábel kell és müködik,ha érdekel írj priviben, odaadom a programot meg a beállítását.

9pk59nuy

Meg kell vizsgálni, hogy nem szalagos egység csatlakozó van-e beépítve, mert akkor további okosságok kellenek.

000000000

Sziasztok!
Kipróbáltam a cnc simulatort jó kis program, köszi, esetleg NCT vezérlőhöz nem tudsz ajánlani valamit, azt is gyakorolni kellene, köszi!

Robika37

Hunor 731 a vezérlő ,az interface felülete kicsit butább mint a 721-esé a többi ugyanaz.
A csatlakozó a hátulján van rendes számítógépes csati . Elöl megvan a kazettás /szalagos csati.
Többet sajnos nem tudok róla.
Robika

000000000

9pk59nuy

Nekem 731-es van, de nem tudtam megoldani a PC-s kapcsolatot. Ha valaki tud valamit, akkor vevő lennék rá.

s7manbs8

Esztergályos=Vas faragó művész. [#circling][#circling]

KoLa

Néha a forgácsolásnál az a legérdekesebb amit 'levasfaragunk' vagyis , a forgács ha szépen visszatér a fényes felületével kifelé, és teljesen ősszezárnak a menetek az nagy elégtétel a késköszörülőnek! ezek it a képen kb átm 8 és 1-1.5 méter hosszban keletkeztek!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Esztergag%e9pem+CNC/%daj%20k%e9pek/Vasfarag%e1s01.jpg" border=0>

KoLa

Ez pedig itt a kés! ami faragta az alatta lévő forgácsot:)))
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Esztergag%e9pem+CNC/%daj%20k%e9pek/k%e9s%20mar%f3lapk%e1b%f3l.jpg" border=0>

msas

Milyen jók a nyomógombjaid!

4um5b65d

Csak ne menjen le a folyó forgács a betonra, mert ha épp nincs szerencséd az összes hűtőfolyadékot levezeti a földre.
[#wave]
Én nagyon nem preferálom ezt a fajta forgácsot.
Persze szépnek szép... :))

s7manbs8

Kell hozzá egy egy segéd, aki mint  a menyasszony hosszú szoknyájának a végét fogja. :)

KoLa

Én szeretem ezt a fajtát! nagyon biztonságos és nem röpül szanaszét a műhelyben!Furatkéssel csináltam már 8 méterest is főorsón keresztül!Egyébként furatban nagyon hasznos ez az alakzat, könnyen távozik és nem okoz galibát!