Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Trapéz menetet mire szoktatok vágni ? Az elég ritka művelet lehet szerintem, bár én nem vagyok esztergálos. :)

4um5b65d

Satu tengely, például....
Meg amihez kérnek, de már elég ritkán kérnek, legalább is nálam.

KoLa

Köracélra!:)))
Nagy igénybevételnek kitett helyekre pl satu

4um5b65d

A satut már mondtam én.... Te mondd az építőipari aláducoló állványokat (vagy mi a franc a nevük)
:)))

KoLa

Én hamarabb írtam csak közbe el gondolkoztam...tam,tam,tam hogy még mire is vágunk trapézmenetet de csak egy hegesztősablon jutott az eszembe ahová kellett egy brutális leszorító csavar és az összes hagyományos szerszámgép ilyen orsókkal van ellátva mint pl az eszterga [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

4um5b65d

Milyen nehezen is jut eszébe az embernek, ha hirtelen találni kell valami alkalmazási példát.
Lakatos pillanatszorítókban is ez van, némely műanyag ballon száján. Talán még ez utóbbihoz csinálok legtöbbször valami kupakot vagy közdarabot.

KoLa

Én már cetlikkel közlekedem mindennap,Tudod! "ha valami kell egy cédulára írd fel! ha nincs eszed legyen noteszed":)))

s7manbs8

Nekem is a kihulló hajszálaim helyett egy cetlit kéne odaragasztanom. :)

s7manbs8

Na és olyat, hogy amit ti csináltok trapézmenetet orsónak az nem jó, vagy gondolom nem éri meg ,mert készen is lehet kapni ezerfélét. :)

000000000

Sziasztok!
Van egy kis gondom esztergáltam egy vezető hüvelyt és az esztergám kúpol a tokmány irányában a központ felé.Tehát az átmérő kisebb lesz a tokmány irányában.14 mm vastag anyagot kell 5.5 mm-re leforgácsolni 100mm hosszon támasztással.Milyen beállításokat ellenőrizzek és hogyan EAN1000-es gépről van szó.

4um5b65d

Ne is mondd....
Cetlivel megyek bevásárolni, aztán mikor kezdeném megpakolni a bevásárlókocsit akkor veszem észre, hogy a cetlit kint hagytam az autóban.
Na mind1, megy ez nekem cetli nélkül is....
Aztán visszamegyek az autóhoz , bedobálom a cuccot és ránézek a cetlire, mindjárt az első a listában kimaradt a vásárlásból. Fogom a cetlit visrosszohanok a "bótba" , de ahogy olvasom tovább a cetlit, már nem vagyok benne biztos, hogy makaróni van a kocsiban vagy spagetti tészta. Ezt a káoszt ?!?
Van, hogy duplán veszek valamit..... :)))
Ilyenkor azzal az aranyköpéssel nyugtatom magam, hogy "a rend a kis emberek hobbija, de egy zseni a káoszban is kiismeri magát"
[#nevetes1]

4um5b65d

Tegyél be egy 40-es anyagot , lógasd ki 100 hosszan és esztergáld végig támasztás nélkül.
Mit mutat ?
Persze legalább kétszer esztergáld végig, hogy a második fogás már egy tiszta felületet forgácsoljon.

e3h0cv4ph

Köszi a segítséget mindenkinek.
KoLa -tól kérdezném, hogy a képen az a négy kés ami nagyjából egyforma (középen), azokat hogyan fogod be? Ez másolóesztárgába való (a vizszintes síkhoz képest) szögbe döntve?
Mert az én gépem szerszámbefogója leginkább egy hagyományos (egyetemes) eszterga befogojához hasonlít. Akkor ezeket hogy tegyem oda be? Vagy akkor máshogyan kéne megköszörülnöm?

Kössz: TT

4um5b65d

Egy satu orsót például nem tudnál méterben kapható orsóval helyettesíteni, mivel az végig menetes, a satué meg nem.

KoLa

Igen jól látod a dolgot, ezek a kések egy íven mozognak 'függőleges' irányban vannak központban, mintha 90fokban ráfordulnál a késtartóval!
Hagyományos esztergán vagy forgácstörő nélküli profilkésekkel vagy egy befogóba készítel edzett kiélezett 'csőkést' és a felét köszörüld le hogy a forgács ne torlódjon fel , van nekem ilyen valahol majd holnap még keresgélek.