Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

hostya

keri

És én mikor mondtam hogy te mondtad? Kérlek mutasd meg. (előzmények gomb, sok sikert)
De még mindig másra válaszolsz, nem a kérdésre.
Tudod ezt nevezik mellébeszélésnek, és még te sértődsz meg. [#taps]

keri

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget"

https://hu.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

000000000

Igen, minden benne van. A fűtés (185m² vízzel melegített padlófűtéses egy szintes beton ház), meleg víz, két kocsi töltése, télen minden nap indulás előtti melegítésük... Minden elektromos ami lehet, még a fűnyírás is.

g89ketty

fn47xk7ei

Wattot is megadnak hozzá mint adatot nem csak amperórát.

ywathzay

Szép ZÖLD jövő?
Minap felkaptam  fejem, olvasom a cikket, a németek beindították a szénerőműveket, mert annyira zöldek, nem akarnak szemetet hagyni a föld felszínén, ezért inkább égetnek. Ja, megvan miért, azt nyilatkozták, hogy idén kevesebbet fújt a szél.... ahham, mindent értek. Meg ha kevesebbet süt a nap is, akkor mi lesz? Ja, majd kicsit elhalasztjuk a klímasemlegességet, amit annyira akarunk, hát sötétbe nem maradhatunk... Érthetetlen irányba halad a világ kereke.....
Nem vitaindító. Csak az elmúlt hetek témájához illik.

keri

Ez már az előző télen is bekövetkezett. A németeket a Francia atom húzta ki a bajból.
Simán hülyék a németek, ezen nincs vita.

keri

Persze ez nem azt jelenti hogy a megújulók hülyeség, csak azt hogy a németek hülyén csinálták.
Magyaroszágon szerencsére eddig okosabbak voltak.

jani300

RJancsi

Az egy dolog, hogy hülyék, de vezető gazdasági hatalomként az EU-t tekinthetjük IV. német birodalomnak is. Régebben és most is ők fújják a passzát szelet az EU-n belül, az Euro bevezetését is ők erőltették és ők húzták belőle a legnagyobb hasznot. Most pedig a "központban" bajok vannak, ez kihat a teljes birodalomra így az EU energiatermelésére és felosztására is.

remrendes

Ezt nem orara vetitve szoktak megadni? 2500W 10 percig, akkor az 416.6Wh?

Motoros

Az atomerőművek (de akár a szén és olajerőművek) üzeme folyamatosan és  jól képzett szakembergárdát igényel. Az újraindítás sem olyan mint amikor begyújtok a sparheltba. Ezeket csak úgy szeszélyből politikai okokból kockáztatni...nem tudom érdemes e?
Én minden téren azt látom, hogy a túlbonyolított rendszerek üzemeltetése egyre nagyobb gondot jelent, főleg az új generációnak akik az alapokat nem kapták meg, csak gombokat nyomogatnak miközben a háttérben  halvány fogalmuk sincsen mi történik. Ha belebirizgálnak az elektromos energiatermelő és elosztó rendszerbe és bedől az egész akkor ...de ezt inkább nem folytatom.[#conf]
Mostanában egyre több jel mutat arra hogy hozzá nem értők beleugathatnak.

keri

Van ott más válság is. Nem fűtök fával, de nekem mindenesetre be van készítve egy hétre elég tüzelő a kazán mellé [#vigyor]

keri

Ez a maximális terhelhetőség. Ahogy az autó indító akkuknál a néhány másodperces indító áram, amit megadnak, de mivel ez szünetmentesbe való ezért van 10perces terhelhetőség. Erre van optimalizálva.
Kapacitásra az Amperóra van megadva, esetleg a Wh is előfordulhat.