Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

MoparMan

amikor valaki ennyire elvakult valamiben abból mindig baj lett az elmúlt pár ezer évben. szerencsénk van hogy nem vagy döntéshozó így van még pár jó évünk nekünk halandó "nemvillanyosoknak" [#vigyor]

dezsoe

Ez azért érvényes az elvakult villanyellenesekre is, nem? [#eplus2]

000000000

Mindegy, mondom, ha élünk akkor térjünk ide vissza tíz év múlva. Én nem mondtam ha döntő lennék akkor mit döntenék, azt félreértetted... [#nyes] [#nyes] [#nyes] csak inkább azt nézem nyitott szememmel hogy "merre fúj a szél".

Viszont ha döntő lennék, akkor legalább is nálunk nem állítanák le a reaktorokat, inkább újat építtetnék, mert szerintem csak azzal lehet megoldani ezt a hiányt. Úgyhogy áram lenne elég ha én dönthetnék ezekről. Így csak négy évente "segíthetek" döntőknek választásoknál, de sajnos nem a kedvenceim nyertek az utóbbi két választáson. De talán jövőre nyerünk és akkor sok minden más lesz itt...

Próbáltam magyarázni, de nehezen értitek. Az olajpumpák lassan leállnak, olaj drága lesz, politikusok lassan többfelé nehezítik benzines és dízeles autó gyártását függetlenül attól hogy te mit kívánsz. Már vannak helyek (városrészekre, nem sétáló utcákra gondolok) ahova benzines / dízeles személyautóval nem mehetsz be és azok csak növekednek. Utcákat még Budapesten is keskenyítik már rég óta, mindenfelé biciklipályát raknak hogy nehezítsék autóközlekedést stb. stb. Nem kell döntéshozónak lenni, csak a szemedet kell kinyitni. De aki nem akar az nem lát, de hát mindegy, mert egy szép napon neki is fel kell ébrednie és ki kell nyitnia a szemét.

000000000

Dehogy is. Ezt hogy gondolod? Hiszen ők az okosak, mindent tudnak és csak ők tudnak előre látni. Nekik benzinkút van a kertjükben ahonnan örökké fog jönni a benzin vagy a dízel. Nekik elég ha a szemüket becsukják és egy varázsszót mondanak és csoda történik, mindenhonnan folyik az olcsó benzin és dízel örökké... [#nyes] [#nyes] [#nyes] [#nyes]

mex

designr

" mindenfelé biciklipályát raknak hogy nehezítsék autóközlekedést "
Ez biztosan ezért csinálják?

MoparMan

direkt hangsúlyoztam, nem vagyok ellene.
ám abban biztos vagyok, hogy a jelenlegi megoldás nem a végső lesz. ez zsákutca. persze majd ha jó drágán van már hozzá minden és azt már mind eladták nekünk akkor majd valaki hirtelen rájön, hogy hoppá, nem erre kellett volna indulni.
Lítium kevesebb van mint olaj egyébként...
de elengedtem a témát, a Cameraman úgy is darálja a magáét [#vigyor]

000000000

Cameraman darál...

[#nyes] [#nyes] [#nyes]

Idézjelenlegi megoldás nem a végső lesz

Ki mondta hogy ez jelenlegi a "végső megoldás"? Ti mondjátok ezt állandóan. Na meg azt is hogy...

Idéznem vagyok ellene

...utána meg jön a jelenlegi ez meg az a probléma...

jani300

Akár jó dolog is lehetne .
De hát most leginkább a gazdagok új játéka .
A nagyobb része még tök hülye is a részleteihez .
(Tisztelet a kivételnek )
Hülye ismerősöm vett egy villamos rokkantkocsit .
Azzal szórakozik hogy bemegy vele az áruházba ,és még előre is engedik a sorban ...

PSoft

IdézA nagyobb része még tök hülye is a részleteihez .

Semmi nem változott, náluk...ugyanez volt a helyzet eddig is.

PSoft

Jahhh...
Még azt sem tudják hogy az amperszag majd...büdösebb/keserűbb lesz mindkét "ősellenségnél".

remrendes

Ugy 2060-ig eleg olaj van, en nem aggodom :) A kerekparsav szerintem nem feltetlen azert kerul felfestesre, hogy nehezitsek a kozlekedest. Ha megis, akkor ez ugyanugy erinti az elektromos autokat is, hiszen azok sem keskenyebbek.

2f428kduf

Csak egy régi történet, magam is a 78.-at taposom. Vagy 60 éve volt egy örg mérnök jó ismerősöm, az mesélte:
  A gépész professzor okította őket gépekröl, jobbára gőzgépekről. Mellesleg meg említette a belső égésűeket is, de azt mondta: ezekkel ne nagyon törődjenek, mire maguk mérnökök lesznek, elfogy az olaj. Ez valamikor a múlt század elején történt.
Még van olaj.

Motoros

Szalacsi már megoldotta ezt a problémát régen:
 a ,,jómunkásember", ,,ojjektum", ,,a vízbül veszi ki a zokszigént", ,,háromszázezer/harmincezer litér",  ,,nem... igen... az ellen nem véd", ,,kéremkapcsojjaki",  ,,Teccikérteni?"

ha akkor az jut eszébe, hogy a hidrogént veszi ki a vizbül akkor ma ő a leggazdagabb ember.

[yt]0HXeVlijtDc##t178[/yt]

ebalint

...Hülye ismerősöm vett egy villamos rokkantkocsit .
Azzal szórakozik hogy bemegy vele az áruházba ,és még előre is engedik a sorban ...

Ez a darwinizmus lényege, az alkalmazkodóképesség.