Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

remrendes

Szerintem meg csak nem is a kozeljovoben, legalabbis nem az akkumlatoros technikaval.
Reszemrol meg csak nem is kellene jobbnak lenni, de 1000-1200km-t el akarok menni ugy, hogy 10 percnel tobbet ne kelljen foglalkoznom az autoval.

000000000

Na meg akkor is ha például a benzin / dízel 2-3-4-5... -szörös ára lesz maihoz képest. Nálunk ebben az évben eddig 20-30% -al emelkedett. Azt gondolom mindenki kibírja, de ha 200-300% -al menne fel akkor sokan meggondolnák hogy hova mennének és milyen típusú autót vennének legközelebb.

Mint ahogy mondtam, teljesen mindegy ha valaki ezt ma nem látja be, mert ha például megtiltják közlekedést dízel és benzinautókkal több helyen, vagy ha teljesen megtiltják büdös autók árusítását meg ha dízelt és benzint csak speciális engedéllyel lehet venni, akkor mi lesz a választás? Bicikli, vagy gyalogjárás, vagy tömegközlekedés...? Bár az talán soknak egészségesebb lenne, de szerintem sok villanyautó ellenes inkább feladná ezt a (ma is már) elvesztett háborút.

MoparMan

egyáltalán nem vagyok ellene.
amit leírtál az mind utópia, nem fog, nem tud megtörténni 10 éven belül.

000000000

Én többé benzines autót nem veszek. Legközelebbi nekem is 100% villamos lesz. Meg leszek elégedve a 5-600km sugárral. Félórás töltés ha hosszú útra megyek az nem probléma mert pihenni úgy is kell.

000000000

Idézamit leírtál az mind utópia, nem fog, nem tud megtörténni 10 éven belül.

Majd térjünk ide 10 év múlva, mert akkor lesz válasz erre, akkor látjuk mi történt, de lehet hogy néhány évet várni kell. Szerintem nem lehetetlen utópia, mert ma is vannak területek ahova már dízel autóval nem mehetsz be. Olajos üzemanyag árak csak felfelé mennek, elektromos autók olcsóbbak és jobbak minden évben, töltő-infrastruktúra javul állandóan... stb. stb.

000000000

Szerinted szénmentes acél nem "igazi" acél...? Valami titkot tudsz akkor írjál nekik: https://www.ssab.com/fossil-free-steel mert gondolom érdekelné őket mert azzal foglalkoznak.

D.Laci

svejk

Ehh...  nem szénmentes acélról van szó,  hanem az acélgyártásnál minimalizálják a széndioxid kibocsájtást.

svejk

Amit Keri linkelt ott meg szintén a forrást érdemes elolvasni, miszerint valójában nem is acél a végtermék.

000000000

IdézA SSAB a kokszot hidrogénnel helyettesíti, amit megújuló energiaforrásból származó elektromos árammal hoznak létre.

Természetesen az lesz az eredménye hogy minimalizálják a szén-dioxid kibocsájtást. A vasércben is van szén, de az olvasztásra kell sok. "Szénmentes acél" (vasérc széntartalma  miatt) nincs, nem is lehet.

PSoft

Remélem senki se veszi személyes sértésnek...

Olvaslak benneteket, közben...többször mosolygok, mint "elgondolkodok" a leírtakon.

RJancsi

[#t209p4838#]

Hostya mellett te is írhatnál a svéd mérnököknek, hiszen te is tudod titkot. ""Szénmentes acél" (vasérc széntartalma  miatt) nincs, nem is lehet."
[#nyes]

PSoft

Miért baj az, ha valaki hipp-hopp "meggyőzhető" valaminek az ellenkezőjéről? [#nyes]

RJancsi

000000000

De szerintem az igazi acél. Hol állítottam én mást? SSAB csak fosszil mentes gyártásról beszél, nem széntartalommentes acélról. Szerintem tudják mit csinálnak, mert ezzel már többet foglalkoztak mint Hostya vagy én vagy te. Nem igaz? Jobban bízok bennük mint azokban akik a dolgokat csavarják és félreértik, számosan vagy tudatlanságból az mindegy. Úgyhogy én mit írjak nekik? Talán azt tudnám írni hogy "sok szerencsét kívánok" de azt miért?