Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

zamek

Sziasztok!
A jankóféle köszörűről nincs véletlenül egy kép.
Érdekelne engem is egy szerszámélező.

000000000

A Fórumon van néhány (lentebb)!

Motoros

Szia Jankó!
Áruld el hogy a gravírtű készítés legvégső fázisában a kb 0.2mm es hátraköszörülést te hogy csinálod.. fenőkővel?

2nbj3n5m

Öszinte leszek én szabadkézzel és szemre.De utána ellenőrzöm egy osztással ellátott luppéval.Nekem 0.4,05mm-es széles kés kell,már vagy 18 éve.De a találkozon megmutatom.
Jankó

Motoros

Szia Jankó
A nyákgravírozáshoz 0.2 mm lenne az ideális ha két IC láb közt el akarunk vinni egy vezetéket.
Ezt a 0.2mm-t nehéz köszörűn ráfenni mert rögtön többet visz. Ezért próbálom a fenőkövet és úgy néz ki talán menni fog. Találkozunk a talin. hali

eivmhrm04

Szia Jankó lenne egy kérdésem,mennyiért csinálnálegy gravi köszörüt?pocsa.karol@zoznam.sk

Köszi

000000000

röhejes de apám  tanácsára kiprobáltam a furoval marást, 3d-s felületeket marok fába  
eddig ugy tapasztaltam hogy egy  5-6 ezer forintos  csodamaro(perfor)   kb 1méter *1 méteres felületet tud kimarni  
hát  a hss furo se rosszabb 200ft-ért :), most 6 mm-es furoval  durvitom le a felületet  16 ezres fordulattal, talán majd csinálok videot rola...

000000000

A fúró hegyén alakítasz, vagy simán marad kúpos?

000000000

a kupos jobb mert  a mach a lassitás gyorsitás miatt beleránt egyenes végüvel
most csak azért köszörülöm ujra mert  csak hosszu furot tudtam venni és le kellett röviditeni

3vv2btrhv

Szia vers
Van egy ismerösöm aki nagyon profi 3DS marásban , most van neki egy gépe a 10 (tiz) fejes marást csinál ! Nekem mindig azt mondja , hogy a rezonancia öli meg a szerszámot !! Amugy ö is saját mada késziti a maroszerszámot csak nem engedi hogy publikáljam az alakját . magamnak meg nem tudom megcsinálni mert ojan köszörüm nekem nincs . De ha egyszer beengedsz a mühejedbe neked elmondom .  
Tibor

000000000

Ha beengedlek a saját szentélyembe, ahol talán még "trükkös" köszörű is akad, akkor közzéteszed az infót? :)

000000000

milyen  egy 10 fejü marógép ? még sose láttam ilyet képen se
10 maromotor van az y-on?

000000000

amugy most már bánom hogy a 6-os patronu maromotor mellett döntöttem, a következö gépre tuti 8-st veszek,  ausztriába fillérekért osztogatják a kinai  vidias marokat

000000000

3-4 naponta kell  2 uj maro, ha mardtam volna az 5ezres perfor mellett az egy évben 1 millio forint , a motor ára elenyészö  a szerszámok ára mellett

3vv2btrhv

Szia vers  ,aszbolit
A tiz fejes marot agy motor hajtja nagyon spéci lapos szijjal .  
Tudjátok nekem igazábol nem a szakterületem a köszörülés és csak azt tudom amit láttam de szivesen elmondom a szentéjedbe .  
Tibor