Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

000000000

léteznek a faipari 2 élü vidia betétes marok is , ezek ára töredéke a perfor szerszámoknak és még élezhetöek is könnyen , ilyet használ valaki, fára müanyagra elvileg jonak kellene lennie, hol lehet  ilyeneket beszerezni, ahol nagyobb a választék?

000000000

sziasztok!
Nemojanrég találtam egy honlapot ahol leírták hogy hogyan lehet eltört vagy sérült fúróból gravírozótűt csinálni..
De sajnos elfelejtettem lementeni és nemtom hol található.
Ha valaki tudja legyenszíves és segítsen..
Előre is köszönöm

000000000

Satterhand! Menj itt a hobbycnc.hu -n a bal oldali menuben a Szerszám készítés menupontra, valoszinuleg ezt kerested. Giorgio

dg8n4i8x

Vers!

Az maró anyagának és az élek számának megválasztása nagyban függ a megmunkálandó anyag tulajdonságaitól! Én keményfémet használok. A vídiás fához jó de műanyaghoz nem hinném, a lágy anyagokhoz kis élszögű és nagyon éles szerszám jó. Műanyagokhoz és fához az 1 vagy kétélű szerszám a legjobb, mivel itt a nagyobb előtolási sebességet célszerű használni. Tapasztalatom szerint kis előtolásnál a fa megég, a műanyag pedig szeret ráolvadni a maróra. Kemény műanyagoknál (pl. textilbakelit) használhatsz négyélű szerszámot is. Az előtolási sebesség és fordulat megválasztásához itt az oldalon megtalálod a táblázatot!

000000000

000000000

Milyen fajtájú gravirtűt vegyek? Melyik a legjobb márka?

Üdv.:zoli

dg8n4i8x

Sziasztok!

Vállal valaki gravírozótű köszörülést? Van 5db 3mm-es keményfém törött marószáram. Jó lenne különböző szögű tűket varázsolni belőle!

Üdv!
Balu

3vv2btrhv

Szia balu
Szivesen megcsinálom !!
Tibor

000000000

sziaszztok
fához a legjobb a cserélhetö lapkás szerszám
D  8mm a legkissebb  a lapka  600.- hozzá
de csak nut kések vannak
ha kell cim szoljatok

000000000

000000000

ugy emlékszem azt olvastam hogy  a lapkás kicsit veszélyes, mert mi van  ha a 20ezerrel pörgö marorol letörik egy darab és pont rossz helyen állunk

000000000

nekem nem tort le eggy se  viszont  nem lehet összehasonlitani a kinai vackokkal.
viszont nagyon sokat  kibir   és ha elkopott megforditod  v cseréled
akkor törik  ha fémbe ütközik v elmozdul a fa.
aluhoz is használtam

nv5firipz

Megfelelő védőburkolat használatával nincs ilyen gond. Erre minden technológiánál figyelni kell, legyen az gravírozás, vagy 3D marás.
Attól mert ezek hobby gépek, még vannak dolgok amiket be kell tartani!

000000000

Sziasztok!
Nem egészen maró, de a segítségeteket kérném!
Van nekem egy gyalugépem, 200 mm széles, 2 késes. Meg tudná élezni ezt nekem valaki (egyenesen)? Egerben hiába könyörögtem.
Tudna segíteni valamelyikőtök? Szerintem postán súlyosabb levélként is elmegy.
Előre is köszönöm:
Áron

000000000

Sziasztok!
Bp-en, a kőbányai bazárban oroszok gyémánttal bevont gravírozó (maró?) készletet árulnak néhány ezer Ft-ért. Kb. 20 db-os a készlet. Van valakinek tapasztalata ezekkel a cuccokkal kapcsolatban?  Ugyanott lehet finom gyémántpor- ral bevont köszörűfazekat is venni.