Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

000000000

[#rinya]Valaki az E-planetnél nyomhatna egy RESET gombot a szerveren!!![#nemtudom]
Sorry...

000000000

000000000

És hol lehet egy ilyet beszerezni??

000000000

Kérdezd meg Cau-Cau-tól (baloldalt megtalálod a linkjét, beszél Magyarúl)!

e7c897sd8

Engem is érdekelne egy! De hol az a link??

000000000

Majd kiüti a szemeteket! Bal oldalt fehéralapon sárga ovál benne Cau-cau!!!

e7c897sd8

Tényleg majd kiütötte a szemem... A képen kerestem, nem pedig a honlapodon! Így jár az, aki éjjel dolgozik és nappal nem sokat alszik...   ;-)      

000000000

Ok, jó pihenést!
Ha esetleg megtudsz infót, akkor itt szívesen olvasnánk róla.

3vv2btrhv

Sziasztok
Igen az elv ugyan az amit a barátom használ csak a méretek kicsit nagyobbak !! A pontosságot pedig minden tengejre felszerelt mikronos ora biztositotta.
Tibor

000000000

üdv mindenkinek!
Vettem Jankótól egy gravírtű köszörűt.
Kérdésem: Hogy történik az aláköszörülés amikor 180°-kal forgatom a kést.
Ilyenkor nem kellene egy menetes orsóval a tűnek
közeledni a köszörühöz?

3vv2btrhv

Szia rc
Hát igen ez nagyon kényes téma , agyári köszörüt lellene látnod és megértenéd a Janko jéle és a gyári közti különbséget . Amugy nekem is Janko féle van de amiota háromélü szerszámot gyártok azota noncs hátraköszörülési gondom .
Igaz hogy klaszikus értelembe én nem gravirozok hanem vonalat marok a felöletbe nekem jó .
A talira viszek mindenre példát .
Tibor

3vv2btrhv

noncs =  nincs  
Lényeget nem irtam : egyszerre kell forgatnod a kést  és fogást venned !
Tibor

2nbj3n5m

Szevasz RC.
Tény és való,hogy az általam készitett köszörű
és a gyári között oriási a külömbség. Igyekez-
tem a legegyszerübben megoldani az egész készülék felépítését.
Nem kell különtengely hogy a kés a gyémánttárcsához közelitsen.Mikor elkezded a köszörúlést a baloldalon található gombbal
össze nyomod a rugot és a jobb oldalon beállítod
a kés fokát , majd a köszörü tárcsához közelitve
rögzited.Majd a kést forgatva a rugóerő fogja a
kést a köszörö kőhöz nyomni de közbe a baloldali
gombbal oldodd a rugó nyomást.
Jankó. A Talin mindenkit megtanitok köszörülni!!! Ott kés köszörülést is vállalok!!

e7c897sd8

Szia Janko!
Készítesz még gravírtű köszörűket?
Nagy szükségem lenne egyre. A részleteket e-mailben megbeszéljük.  Az élezésről módszeréről szívesen olvasnánk szerintem ezen az oldalon is . Pl.: a szerszámkészítés rovatban.

000000000

Én szívesen kitenném, ha kapok anyagot!