Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Szia Motoros  
Mindent leirtál ami a jo köszörüléshez kell , mostmár csak kivitelezni kell !!
Tibor

Motoros

Szia Tibor
A kivitelezés is alakúlgat mert sikerűlt szereznem egy gyári késélező gépet. Az elkészűlt szerszámok mostmár kezdenek jók is meg szépek is lenni. Jó géppel különben is élvezet dolgozni.

3vv2btrhv

Szia Motoros  
Nekem köszörülnél három élüt , ha küldök törött szárat ?
tibor

Motoros

Szia Tibor
Megcsinálom szivesen ha tudom, csak egy skiccet is küldj mert így hogy háromélű ez nekem nem világos mit takar. A sima késnek egy éle van.

eivmhrm04

Szia.Nemtudnál egy skiccet küldeni hogy hogyan van azon megoldva az aláköszörülés?Köszi előre is.

Motoros

Szia
Úgy old meg a gépedet hogy a fogásvételt és a marókés forgatását egyidőben tudd csinálni és begyakorolva az összehangolt mozgást ez menni fog.
A Jankó féle köszörűt a honlapomon megnézheeted ötletadónak, de ettől sokat eltérni nem érdemes mert ez bevált darab.

eivmhrm04

3vv2btrhv

Szia motoros  
tele a hocipöm , hogy nem jelenik meg a friss beirás nállam ezért csak most látom a válaszodat !!
Ha vége lessz a projektnek amit csinálok elmegyek hozzád és viszem a törött szárakat , természetesen akkor amikor neked jo :
Tibor

Motoros

OK Várlak, de postán is elkűldheted.

3vv2btrhv

Szia motoros
Tudod a gravirtü csak ürügy hogy beszélgesünk !!
Tibor

000000000

Sziasztok!
A KRESS marókat forgalmazó budapesti cégnél (CSŐSZOLG KFT) több hónapja megrendeltem 2 db KRESS 800 FME típusú marómotort. Ezek a napokban megérkeztek és én ma átvettem a magamét. A motor ára 35 rugó volt . Ha valakit érdekel még van egy két ilyen motor. Láttam ott más marómotorokat is. Pl. KRESS FM 6990 E (45 pénz) ill. KRESS 531 FM (31 pénz). NAGYON BARÓ MOTOROK!

4k0yxz3fu

Emberek! Proxxon MF70-es gép vásárlásán gondolkodom. De a szerszámozással gond van. A max befogható átmérő 3,2. Árul valaki pl ilyen szárátmérőjű olyan T-horonymarót, aminek van homlokfogazása is? Mert a 3,2-es átmérővel nem lehet normálisan síkolni. Azért kéne valami nagyobb.

4k0yxz3fu

Meg egyébként is kéne nagyobb átmérőjű ujjmaró. Nehogymá ezen múljon.

bmejdz9nu

Pár napja láttam ezt a gépet a Conrádban (Bécs).
Elég kicsike... horonymarás, T-nut.. hát...

A proxxon-nak ez is van... ez inkább..

http://www.proxxon.de/images/produkte/20165.jpg" border=0>

4k0yxz3fu

Hali,

Ezt itthon is lehet kapni. 110 rugó +FA. A másik csak 66 +FA. A baj ezzel az állványossal az, hogy hogy teszel rá CNC-t? Az alapproblémán nem segít ez a modell sem, mert a max szárátmérő 6-os. Oké, ez azért már használhatóbb. Meg relatíve kevésbé tűnik merevnek, mint a kicsi.