Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

svejk

Valahol írja, hogy 30000 felett kel csak vízhűtés.
Persze megfelelő motortartó blokk kell ami viszi a hőt.  
Talán az oldalába csatlakozó túlnyomás levegő is segít a hűtésben.
De a folyamatos hőmérskletérzékelő a nyakán nem árthat.

000000000

Próbáld felvenni a kapcsolatot Szedlay Pállal. Szerintem tud majd segíteni. Nem dealer, de tudor.

Én ami KaVO-t használtam az 50.000f/p-en minden kiegészítő nélkül üzemelt tartósan.

000000000

Bocs, én hibásan kézi eszközre gondoltam - nekem az volt.

Keresd Palit nyugodtan, neki van főorsó is.

svejk

De Ő sem tud 30 ezernél nagyon olcsóbb patront. :(

000000000

Ez nem jó hír.
3-as kéne, az enyémben 1/8 colos van.
Elvileg létezik 6-os is, az se jönne rosszul, így már majdnem a KAVO beszerzési áránál vagyok  
[#alien]
A 30ezer fölötti hűtési ajánlást én nem találom sehol...
De mindegy, mert mivel ki szeretném majd előbb-utóbb használni a max fordulatot, hűtenem kell.
Majd kókányolok rá valamit.

Azért jó lenne tudni, hogy mekkora hőt tud még károsodás nélkül elviselni a csapágyazás.

Neked is van KAVO-d? Ugye milyen fincsi [#finom]
?

000000000

Köszi!

Majd felkeresem Pált...

000000000

Nem ezért, vagy azért de ha valakinek KaVO-ra futja, akkor egy patron ne okozzon már fennakadást.

000000000

Sziasztok!
Megtudnátok mondani,hogy egy 1/8-os szárú 40 fokos glavírtű fenyőbe mekkora fogásmélységet bír el mielőtt eltörik?

Béni

Ha forgatod és nem adsz neki 0,1 mm/ford-nál nagyobb előtolást, akkor teljes mélységgel mehetsz.
(Pl. s=15000 1/min, f=1500 mm/min)

000000000

000000000

Sziasztok, tud valaki gyémánt-élű gravírtű lelőhelyet?

000000000

Sziasztok!
arra lennék kíváncsi,hogy reli-et milyen maró szerszámmal lehet szépen megcsinálni glavírtün kívül,mert láttam,hogy valami hegyes maróval is csinálják ami kinézetre úgy tűnt mint ha turbó maró lenne.

000000000

Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy tudna nekem valaki glavírtűt csinálni?
Törött maróm nincs de viszont tudok küldeni 6-os brezont.

Révész Richárd

Keresd Motorost vagy Danibát vagy Sirnyeteget.