Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Még sajnos nem,hogy a kérdésre is válaszoljak. De nagyon régóta vágyom egy ilyenre,csak nekem is az apróságok hiányoznak hozzá.

wm94bppdn

Nem szeretnék okoskodni, de ez a felbontás nekem gyanús. Milliméternek jó, nanométernek kizárt. A látható fény hullámhossza valahol 500 és 750 nanométer körül van. Az ultraibolya fény sem megy kb. 100 nm alá. Az ennél rövidebb hullámhosszak a röntgensugarak, de itt már az atomok méreténél járunk (0.1 nm). Század nanométert nem lehet optikai eszközzel mérni, de értelme sincs, mert 1 atom ide, vagy oda, és a kijelzőn 10-20 számjegy ugrana. :-))

r2u4n063m

Szerencsére a kiegészítők megvannak szinte kivétel nélkül :) A gondom csupán annyi, hogy a minap köszörültem 45 fokos élletörőt, és elvileg a furatos kiosztásnak köszönhetően 180°-al fordítom el a szerszámot, a gyakorlatban viszont csak az egyik él forgácsolt, négyélű marónál pedig olyant tapasztaltam, mintha elmászna a beállított méret az egyes élek között - mondjuk csak egy kis 200kg-os gépről beszélünk.  
http://www.youtube.com/watch?v=arT9ElzrDF4" TARGET=_fnew>pp600 szerszámköszörű

s2k5ycubj

Az valami lógás lesz,vagy figyelmetlenség.

sanyi84

Hasonlón igen. Az élletöröt kézzel szoktam. Csak a szöget adom meg aztán kézzel alá hogy ne nyomjon. A fúró meg egy külön műfaj. Hss nél nem ezzel. Keményfémnél szoktam csak. De ott ahány ember annyi módszer. Minden esetre általános gèp. Fúròt is lehet de nem egy erre szànt célgép.

p09ux3dyb

A homlokforgácstér kialakítása 45fokos 12V9-es kővel történik.
http://www.bgsusa.com/18c43ff50.png" border=0>

r2u4n063m

Mindkettő elképzelhető, most tanulgatom az élezést, így befigyelhet némi figyelmetlenség, viszont a gép sem olyan túl merev.  
ˆ sanyi84
Ma sikerült köszörülnöm néhány keményfém fúrót is, de kézből fejeztem be, úgy lett jó, igaz, hogy így lehet használni, pl oszlopos fúróval, de ha lenne rá lehetőségem sem tenném cnc-re, mert oda pontos geometria kellene. A furatsűlyesztőket viszont egész jól meg lehet vele köszörülni, azt már csináltam párat.  
 ˆ GrinderMaster
Köszönöm, igyekszem nyitva tartani a szemem, és keríteni belőle, hátha sikerül bolti horror - nekem - ár alatt.

3ihs2v23

Sziasztok!

Faipari cnc gépünkhöz szeretnék nútoló marószerszámot venni 12-13 mm befogó szár átmérővel. Szerszámátmérő 8-14, élhossz 20-35 mm között. Az interneten találtam több márkát. Minőségileg sorba tudnátok rakni ezt a hármat?  

Szóval: CMT, Freud pro, Dimár

Esetleg tudnátok ajánlani egyéb márkát beszerezhetőséggel?

000000000

csak nem azt akarod moondani Pál, hogy kettő és félmillio forint a ragaszto ára??????

3wm3x3zz

sziasztok   2mm ujjmarót  hol érdemes  venni. köszönöm  

000000000

w987wzmm

000000000

Sziasztok!
Van egy 4041-es KAVO főorsóm.
Tartozzik hozzá egy "gyári" szívócsonkkal szerelt motortartóm.
A csonkon keresztűl szivatták eredetileg egy állat nagy porszívóval - ez adta a hűtését.

Én ezt nem szeretném...
Létezik hozzá vízhűtő blokk is, sajnos számomra megfizethetetlen.
Mennyire kritikus ezeknek a hűtése.
 Max 50.000-et pörög, itt nem merem járatni...

Alacsonyabb fordulaton a hűtés elcsalható?
25 ezres fordulaton egy óra után is csak langyos a motortest.
Nem szeretném megsütni a kerámia csapágyakat, ...

000000000

bocs ezt a marómotoros topikba szerettem volna...

000000000

...illetve szerszámbefogó patront hol lehet hozzá szerezni, gyártatni.
Elég brutál áron találtam;
http://www.cutguru.com/index.php/catalogsearch/result/?q=kavo" TARGET=_fnew>itt