Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

ndpkrup8z

Üdv
 Tudok Neked segíteni.Az elérhetőségemet  
  megtalálod az adatlapomon.
  Üdv: Péter

d30xhrezp

Üdv!
Próba képpen csináltam egy gömbölyű végű marót. 8-as csapágygolyó és törött fúrószárból.
Az élezése kézből történt, gyémántos korongal és géppel élezve sokkal jobb lenne.
Gömbölyű végű marószár csapágygolyóból

d30xhrezp

Üdv!
Maró újraélezése CNC vel.

d30xhrezp

Üdv.
Egy kis érdekesség!
Házi készítésű lapka alumíniumoxid golyóból.
Amit kipróbáltam vele.
Vas,alumínium,bronz,csapágy.
Meglepően jól bírja.

7cim5mm0

Ezt én is próbáltam már, csak savanyúcukorral.
Nem vitte... :)

Csuhás

A golyóból mivel/hogyan készítettél lapkát?

d30xhrezp

Szia!
Gyémánt szemcsés szerszámköszörűvel.
De eltart egy darabig! [#vigyor4]

vvmnd5ks

Üdvözletem az Uraknak! Az volna a kérdésem, hogy tudna valaki olyat aki 3.17-es keményfém pálca végét le tudná felezni pontosan és jó áron gravírszerszám előgyártmánynak? A vágóélet én rá tudom köszörülni. A lényeg a két paraméter (olcsó és pontos) együttes meglétében lenne, mert külön-külön már találtam. Köszönöm!

Motoros

morfeus

Sziasztok!
Van valakinek felesleges kukorica marója?
Ha lenne privátban üzenjetek!
Előre is köszönöm!

gk6nzg8h4

h02ya9ti7

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a 150 fokos V és R40 es gyémántélű marók beszerzésére. A csatolt képen csak sima élezésű látszik. Megköszönöm egy link becsatolását is ahonnan olcsón, mégis jó minőségben lehet rendelni. Vagy léteznek bevonatoló cégek Magyarországon akik a sima szerszámot gyémánttal bevonatolják és ha kell újraélezik? Köszönöm!

Csuhás

A Jankó féle gravírtű élezőről van valahol a neten elérhető fénykép?

Motoros

van. ajándékba tudom küldeni.

Motoros

Volt ilyen élezőm, de sajnos a fotót nem találom.[#nemtudom] jankó mappájában sincsen.