Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

3xeir0p5y

Ezt nem ismerem, de a Lidl-be nemrég volt akcióba 6E környékén Parkside fúróélező. Egy ugyanolyan került hozzám, mert az előző tulaja nem tudta, hogy kell használni. Nekem bevált fúróhoz.

ihvhgd64x

t5jvxzhgc

3xeir0p5y

Igen, ez az... csak azt nem értem, hogyha amúgy sem tudja az illető, hogy hogy kell fúrót élezni, akkor miért mond bármilyen bármiféle véleményt?...
Egyszerű a használata. Van egy befogó sablon, amibe rögzítve van a fúró. Ennek a sablonnak a köszörűn fix fészke van, ami a vágóél profilja szerint elmozgatható. Két három próba után rá lehet jönni a helyes befogásra.

bcj5gbmk4

Sziasztok,
Tudja esetleg valaki, hogy milyen gépet vagy szoftvert használhat ez a srác az élszögek ellenőrzésére? Egyébként érdemes megnézni a videóit. nagyon jók.
https://www.youtube.com/watch?v=Xa9EqWwH8j8

837pzgjm7

Egy másik videójában szóba került:
"Csiszológép Az OTT CM-2 csúcsmunkája
Andre Luiz
CM-2 Szerszám- és vágócsiszolók Kent USA
Elec Tech
Ezek az eredeti, Cincinnati Monoset klónjai. Fantasztikus gépek. "

837pzgjm7

A mérőgép pedig valószínűleg ez lesz:
STP MAGIS 400
MAGIS ismertető

bcj5gbmk4

Igen, ez lesz az, köszi!
Ezek szerint elég komoly gépei vannak.

3xeir0p5y

Most hirdetnek az fb-n egy parkside élezőt, talán még elcsípheted:
"
Szeretném eladni a képen látható nem használt élezőt extra két köszörűvel. Budapesten személyesen. Érdeklődni privátban vagy a 06307379160 számon.
Ára: 6000ft
"

ihvhgd64x

Amit a kezembe fogtam kék műanyag 3000Ft-os az nemm kell.
Ezt meg nem tudom milyen. Nincs fb. Esetleg egy kép?

3xeir0p5y

t5jvxzhgc

IdézNincs fb.

Jéééé...
Sorstársak vagyunk!? [#nyes]

ihvhgd64x

zwnavt8rw

Sziasztok

Keresnék olyan gömb csiszoló szerszámot ami gyémánt poros...
még nem edzett acél szeretnék vele megmunkálni, és jó lenne ha nem kellene sokat kalkulálgatni a szerszám kopással, legalább is a gyémánt bevonattól ezt várnám el...
Becsiszolás jelleggel használnám...

Sajnos google épp nem úgy barátkozik ahogy szeretném, nem hozza a kívánt találatokat, hátha valaki használt már ilyesmit..

Előre is köszi!
R.

zwnavt8rw

Még ezzel kapcsolatban, akinek van esetleg szerszám köszörűje, az ilyet tudna e köszörülni, már mint a termék kész csak a 45°-os palástot kellene alá köszörülni, még nem edzett az anyag...

Tulajdonképpen ezt akarnám köszörülni, a gömb köszörűkővel, csak úgy hogy cnc be fogom és programot írva rá lehúzom... de jobb lenne esetleg céggép rá, úgy gondolom szerszám köszörűvel ez megoldható lehet...