Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Már vagy 2 éve nem megy az FTP-m , valami nettes deja vu nézö tönkre tette uninstalkor !

Szolok a Robinak és hétfön felteszi a sajátjára .

besirkyjh

Ugy készült hogy elöbb a tengelyt köszörülték meg és utánna ahhoz a többi részét de nem a tengelyen hanem profin mérve és illesztve ( egy másik ugyan olyan méretü tengelyen pont ugyan ugy szuperálna ) !

Szalai György

sanka74

Hát erről tudnék mesélni....nekem is ilyen volt, aztán ementálit csináltam a tengelyből...és jó(bb) lett...Mégpedig ugy, hogy egy vastag rongyra rátettem a motort, igy nem rázódik el, beindítottam, aztán óvatosan egy alkoholos filcet nyomtam a tengelyhez. Ahol vastagabban fogott a filc, ott az ellenkező oldalra kellet könnyítő furat...Érdekesnek találtam, elsőre én is úgy gondoltam, hogy a vastagabban filces részen nehezebb a tengely, és oda kell könnyítő furat, de mégsem...ezért lett ementáli...Ja, nekem ER 16-os van és a keskeny anyás típus, annak a menete 19 mm átmérőjű, így le lehet esztergálni a tengelyt és a befogót is 19 mm-re hogy lehessen csapágyat cserélni.

kfhhyweby

Erre küldtem mailt neked!

000000000

Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani,hogy milyen menet van az er-16 patronanyájában?Sajnos nincs menetfésűm:-(.
Segítségeteket előre is megköszönném.

svejk

Legalább két vagy három féle létezik.

Miki2

Miki2

Elnézést, ezt  © richy92-nek szántam.

4um5b65d

Már hogyne lenne menetfésűd.
Fogsz pár csavart....

M3 - 0,5
M5 - 0,75
M6 - 1-es
M8 - 1,25
M10 - 1,5
M12 - 1,75
M16 - 2
M18 - 2,5
M24 - 3

kfhhyweby

kfhhyweby

bocs,ezeket fejből tudnom kell,nem neked akartam bekotyogni...

PSoft

"A főszerkesztő,........nem ért az hozzá. :)))"

Hát,....
Nálam,a M4.5-ös "fésűnek" 0.75mm az emelkedése.
Az M5-ös fésűnek,annak meg 0.8mm.
[#crazya][#crazya][#crazya]

s2k5ycubj

Újra mondom:se fa nem nő,se az oldal nem frissül,fejlődik.Hova jutunk így?[#fejvakaras][#fejvakaras][#wave]

hostya

Én kétféle típusú patron anyáról tudok.
Az egyiknek (mini) M19x1
A másiknak (hatszög) M22x1,5