Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia Feri  

Te tudsz valamit . Szintén?[#nevetes1]

000000000

Klassz lett az MDF T-nútos asztalod.

besirkyjh

Szia Bodi

Nekem tetszik , elötte mindig csavarral rögzitettem televolt puklival az egész asztal .

Sokat dillemáztam hogy hogyan legyenek párhuzamosak a hornyok .Végül tettem egy csomo M6-os csavart közéjük ( távtartonak ) és ugy ragasztottam le  .
 [#integet2]

gsbwxanch

Mekkora súlyt képezhet egy keresztszán?
Minden köcölékkel(motortól az ulsó alátétig)
A gép tervezett méretei ~950x1500.

És mekkora motor kell hozzá? Nm?

yuagaci9g

Csak nem gondolod, hogy ezt most, igy , itt, Neked ,  valaki kivagja?

Tessek utana asni, terfogatokat szamolni, suruseg tablazatokat bogaraszni, sulypontot keresgelni, nyomatekot integrani, aztan, majd talan...

gsbwxanch

:-)

Most tervezgetem a gépet..~45kg lenne a kerszetszán.
És csapágyas megoldás lenne...
Na mindegy..

Tapasztalati értékékekre lettem volna kiváncsi..

yuagaci9g

Mutasd meg batran a terveket, plane, ha regivagasu, csapagyas, az nagyon sok otletet hordoz.  Mennyivel egyszerubb feltenni egy lin vezeteket...de abban nincsen kihivas!

gsbwxanch

Pár nap...és megmutatom. Ha "készen" leszek vele. Csak a tervezés közben kérdések merülnek fel...ezért kérdeztem.
Megmutatok mindent...hisz a fórumon sokat segítettek egyesek...és maga a fórum is.

43pbwjg8s

Te Zoli!
Volt azon a marón típusszám??? :)
Na ez az infó valamiről nem pedig a feltételezés!  
Gratula Motorosnak érte! Mindenki dícséri a munkáit!

besirkyjh

Szia Peti  

Sosem használnék olyan szerszámot amin legalább a " Moto-GMBH " nincs rajta , az már érték .

[#kuss]

43pbwjg8s

Hostya!
Szerencsére már készen volt. Régebben megcsináltam már.
Csak a sín hossza amit nem tudok. Mármint amekkora  lesz a végén. Ha leméred kérlek ird már ide! Előre is köszönöm!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/nagyvaz/festo_nagysin.JPG" border=0>

hostya

A sín jelenlegi hossza: 838mm
A lerövidítendő (kész) hossz: 765mm
Ez utóbbi esetben, ahogy megbeszéltük 5-5 mm marad el a végeken az öntvénytől.
Ha valamivel elkészültél, akkor küld át, de valami számomra is használható formátumban.  .dxf  .dwg

43pbwjg8s

Köszönöm!

Természetes! ahogy megbeszéltük!
De kérlek ellenőrizz utánam azért majd, az átküldött anyagot! Persze idő még kell, de azt hiszem neked is van elég más dolgod is.

Egyelőre azon gondolkodám, hogy hogyan fogjuk meg majd ezt az Ádám féle orsót megfogni rendesen (amelynek ráadásul a csapja csak D6-os, és az én kupplungjaim 8-8-asak, ahogy a motor teneglyei is):

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/nagyvaz/Z_ORSO.jpg" border=0>

Elvileg csak egy szegmensen kell/szabad majd megfogni, viszont akkor csak egy irányban lehet megtámasztani vállal. Jelenleg nincs rajta olyan horony/nút/csaphely amivel meg lehetne fogni elfordulás és a tengelyirányú egyetlen oldali megtámasztással szembeni elmondulás ellen.
Lehet fúrni kell majd bele egy csaphelyet.
A megfogást pedig alapvetően a legalsó szegmensre tenném.

A csapágy nem veszélyes, D30 28 hossz. Viszonylag egyszerű a dolog.

4um5b65d

Egy hasított 8/6-os persely a megoldás a problémádra. Egyéb problémákra pedig az urológus.

iezx50gsm

Ádám tett fel gyári leírást, mikor eladásra felkínálta. Abban látszódik a felfogatás stb. én úgy oldom meg.