Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

udv!
sajnos akár hogyis osztok szorozok a pontoságot sajnos meg kel mindenbe fizetni!
http://www.szendivas.hu/downloads/_rlista_2009.11.23..PDF" TARGET=_fnew>itt vanak ezüst acél folyo méter árak
ilyen áron már lineáris  sinek is vanak de ott meg a rávalo lineáris csapágyakal is számolni kel sajnos!
üdv
jozsef

h2o

Úgy emlékeztem, hogy teflonból készíted az anyákat.. ezek szerint roszul. Danamid?
Az excenteres csapágytartókkal gondoltam megoldani a beállítást. Valahol volt is téma, de már nem emlékszem hol.
A csövek pontosságánal arra gondoltam, hogy a palástvonal mennyire egyenes vajon?
A ferroglobus-nál lehet kapni un. precíziós csöveket. Azok jók lehetnek? Cak kár hogy min. 50e a vásárlási limit.
A beállítás hogyanjáról, trükkjeiről lehet valahol olvasni bővebben?

h2o

12mm-es ezüstacél (bár az árlistából nem derül ki, hogy cső, vagy köracél): 1425+ÁFA. Gondolom 1fm. Vagy kg-ra megy?. Nem hiszem, hogy a rozsdamentes (sokkal) olcsóbb lenne.

000000000

szia!
ezek folyométer árak!
az átméröt megválasztás az befolyásolja a megválasztot vezetök hossza!
ezek huzot tömör köracél ami általábba azért pontosak egyeneségre mert hideg huzásal gyártják nagy részt öket!
csöben is olyat érdemes választani ami varat nélküli anak szabályosabb az átméröi kör pontosági tényezöi!

besirkyjh

Szia  

Azért azokkal a lineáris csapágyakkal vigyázni kicsit mert a levgöben vannak .

A 12mm-es ezüstacél 3000ft egy kétméteres száll bruttoban .Ebböl megvan az egész sin készlet .
[#integet2]

h2o

Egy ilyen beszerzési forrás jó lenne Miskolc környékén is!

besirkyjh

Szia  

Nem teflonbol készitem hanem POM-bol , ez valamivel keményebb anyag.
A percizios csövek igen drágák akkor már jobban jársz az ezüstacéllal .
Az excenter nem kell mert a szögvas kicsit állithato ( persze azért pontosan kell felfurni a tengelyeket rá ) .A Vbodi használt excentert de az egy más konstrukciojaa ennek a modelnek .A varratos csöveknél gyakran elöfordul hogy spirálisan ovális , ezért kell válogatni .Vannak haszonvas telepek is ahol lehet raktári elfekvöket vásárolni , nekem is ott sikerült a csö .
A csapágyak beállitása egyszerü , az a lényeg hogy a csapágyakat ( eggyiket sem ) ne tudd elforgatni a csövön ( ha tolod a szánt akkor az ujjaddal probáld lefogni a csapágyat és akkor jo ha nemtudod vagy csak nagyon erös nyomásra megfogni ) ne csusszon s csövön ( rudon ) a csapágy .
Még valami ha jolmegnézed a képet ahol a csapágy látszik , láthato hogy csavar nemlog ki a csapágy bol .Ez ugy van megoldva hogy a csapágy ( 608 2Z ) furatába egy sima M5-ös süllyesztettfejü csavar ( imbus kulcsos ) a tengely , a csapágy és a szögvas között van egy 5-ös fa 8 nagyátméröjü ) alátét ami távtartoként szolgál .Ha a csavart meghuzod az felfekszik az alátétre és automatikusan beáll a legkisseb távolságra a szögvas és a csapágy között ( meröleges ) .

6x509vxe

A teflon anyákat én sem ajánlom,az egyik gépemnél használtam ilyet.Kb. 3óra munka után már a kottyanásmentesre készitett anyának fél milliméter holtjátéka volt.Mire végeztem a munkával,már 1 mm-nél tartottam.Aztán lecseréltem zx-100-ra.Onnantol nem volt vele probléma...

000000000

na igen kisgépnél elég is a 12mm változat az jo áron is van!
nagy gépnél már 20...30mm kell de anak már borsos az ára!

000000000

A zx100 müanyag tényleg jo cuc csak min egy 1kg meg kell belöle venni csupán 8600ft ért!
abbol kivan jopár db és van pot alkatrésznek is!
http://www.holes.hu/talalat.php?forma=r&szin=2&anyag=1&meret=&lapon=10" TARGET=_fnew>ZX-100 beszerzés

besirkyjh

Vannak azért kissebb darabok is ( itt a forumon ? erre valo) .
Nem a csö nembirja a nagyobb távolságot (sinnek) hanem az MDF .Ugy képzeldel a müködését mint az Isel sinek a hossz nem számit csak a hordozo .

besirkyjh

Szia  

Nálam ez a POM nevezetü anyag jöö be valahol a Z-100 és a teflon között van a keménysége . A teflon nagy felületeken a jo , kicsiknél sérülékeny ( meg ül )és abszolult sima felület kell neki ( ezért van a polirozás ) és akkor nagyon jo .

000000000

Igen mindenek van egy anyagnak van türés határa!
Bár az mdf elég gyenge ilyesmire mert élire a hasadása élég könyü!
Én acélra gondoltam!

besirkyjh

Bár a képeken nem nagyon látszik de a csö egy aluminium "U" szelvényben van .Ez a szelvény meg belevan marva az MDF-be és igy már nemfesziti szétfelé csak nyomja .
Ha acélrol beszélünk az egy másik gép .Más áron

Ez egy olcso és HÁZILAG elkészithetö masina .

Nagyon sok embernek nincs lehetösége csak ilyen házikörülmények között készitett gépre( forgácsolás ) és tanulni tud rajta , mit , hogyan stb arra is nagyon jo .A tapasztalat azt mutatja hogy az elsögép csak elsö gép , utánna jön a másik és...Magamroltudom .Akkor meg legyen az a cél hogy ne jussak koldusbotra ha csak tanulni akarok vagy éppen megakarok csinálni egy szép kis nyákot vagy egy feliratot esetleg egy Magyar cimert stb .
[#awink]

s5f8tmfv3

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Kiskz1.JPG" border=0>