Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Értem én... de ha minden topikba berakánk mert valaki elcseszi akor csak eröl szolna a csvegés.

hostya

Igen!
 Úgy tünik ÉN voltam aki elb@..ta (nem szándékosan) nincs még benne gyakorlatom... (mea culpa)
De a #6864-ben irtakat most kiegészítem azzal, hogy a kedves moderátor(ok) töröljék a #6859, és a #6860-as beírást. -és remélem megszünik a probléma-

Köszönöm!

hostya.

4um5b65d

Szerintem ez az a topic ahol lehet bunyózni.... Egy modi sem jár erre felé.. :((
Vagy büntiben vannak a Mozzilások, bámulhatjuk 2 hétig a hibaüzenetet...

svejk

És szerinted a modiknak muszály az összes böngészővel kipróbálni az oldalakat?
IE-vel jó..törölve lett amit kértetek, nézzétek meg a mozillával is.

dolfi

most már jó mozilla-val is.

4um5b65d

Muszáj-muszáj !!
Köszi-köszi...[#taps][#wave]

43pbwjg8s

Sajnos nincs kéznél az a kupplung amit vettem. :(
Kellene egy méret, hátha tud valaki segíteni:
A kupplung méretei: D8-as tengelyhez mind a két oldalon. D25 átmérő és 30mm hosszú.

A sima spirálisan felhasított típus (bocsánat de embertelen fáradt vagyok már nagyon és nem jut eszembe a típus neve).

Milyen mélységig kell (érdemes max) a tengelyt beletolni???  Min, max??

Hátha valakinek van ilyen kéznél!

43pbwjg8s

Bocsánat csak megvan:
AHSK1-8x8, csavaros rögzítésű.

Ebbe milyen mélyen érdemes normál körülmények között betolni a tengelyeket?

43pbwjg8s

Tárgytalan a lenti kérdés!

v2vhwz32z

Sziasztok! Tóth Győző vagyok, Eger környékéről,informatikus. Már évek óta rá-ránéztem a fórumra, tervezgettem, hogy építek egy gépet.Remélem, idén megvalósul.  
Láttatok már ezt a megoldást,mint ezen a francia testvéroldalon :-)?  
http://cncloisirs.com/Construction/Entra%eenementVictorSendas" TARGET=_fnew>link
A trapézmenetes orsón nem anya van, hanem egy 45 fokban megdöntött csapágy, természetesen nagyobb tengelyméretű jóval, mint az orsó.
Ha nem akarsz/tudsz golyósorsót+anyát venni, talán a legjobb alternatíva ez lehet?
Valaki évekkel ezelőtt említette hogy 3000 hufért lehet venni trapézmenetes orsót?
Hol lenne érdemes vásárolni? (Szükségem lenne másfél-két méter hosszúra is.)
Köszi!

yuagaci9g

Lattuk ezt a megoldast, ki is probaltam,  
kis igenybevetelhez, gravirozohoz hasznalhatod.
A nagyatmeroju orsot felejtsd el!, lassu geped lesz!

v2vhwz32z

Arról van szó, hogy az erő nagyobb része a "csapágy" forgására, míg egy jóval kisebb rész fordítódik a kocsi mozgatására?  

Nem javasolnád egy faipari hobbycnc marógépre (Y-Z kocsi súlya nagyobb lesz, még nem mértem, de vagy 10-15 kg a marómotor nélkül)?  
Több mechanikus írógép szánszerkezetét akarom összekovácsolni Y és Z kocsinak.
Azt gondolom, hogy a hatásfoka a csapágy+orsó megoldásnak jóval kisebb lehet, mint a golyósorsó+golyósanya..

43pbwjg8s

Szia Győző!
Éljenek az egriek!!

yuagaci9g

``Arról van szó, hogy az erő nagyobb része a "csapágy" forgására, míg egy jóval kisebb rész fordítódik a kocsi mozgatására? ``

Nem, a nagyobb orso irtozatos tehetetlensegel bir, csak kis gyorsulasokra lesz kepes a geped, ha nem optimizalod a felhasznalt alkatreszeket.

Faipari gepre meg sebessegre kell menni, szerencsesebb megoldas egy nagylepesu, kis atmeroju golyosorso.
(Veletlenul van is elado ISEL 16X20mm, harom bekezdeses , harom meteres darab, ket anyaval ,[#eplus2] bar ez nem az a topik.)

Irogep szanszerkezetet en is hasznaltam regen, de csak eredeti meretben, de elkepzelheto, hogy osszetudod toldani.
(Ha nem, tudok remek lin vezeteket, harom meterest, bar ez nem az a topik.)
Most biztos azthiszed, kufarkodom, pedig nem!

v2vhwz32z

Nem, nem akarom toldani az írógép mechanikákat.Egyszerűen kettőt az Y vázát alkotó gerenda kétoldalára, egyet a tetejére. Alulra nem teszek már. A három szánt összekötöm egy kerettel,hogy együtt mozogjanak, arra teszek rá Z tengely gyanánt egy 4. szánszerkezetet.
Az X tengelyt két 80x80-as zártszelvény alkotná, annak a tetején és külső-belső oldalán csapágyak futnának.
Golyósorsókról érdeklődök mailben.