Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Bika lesz!:) És ha maga marja az asztalt ... az a legjobb...

000000000

Az csak természetes.

000000000

Nagyon erős stabil gépet készítessz, gratulálok a sok melód gyümölcséhez. Látszik, hogy nem nyák gravírozásra készülsz.   Már töbször volt eszembe, hogy mondjam. A nagyok, a csúszópersejt úgy készítik a sürlódás csökkentése miatt, hogy tengely irányban megnútozzák kb 5mm enként kb ugyananyi a nut és a felfekvő szélessége. De én mégjobbnak tartanám a csavarodó nútot az egyenletes kopások miatt. De még az az előnye is van, hogy az esetleges koszt nem magaalá túrja hanem a nuton keresztül tud távozni.

000000000

Én is megnútoltam,hosszirányban 4 helyen, meg középen körben, a jobb kenés érdekében. Az egész persely szimeringgel lezárva műszerolajjal feltöltve álladó kenést kap.

bmejdz9nu

Erről csinálhatnál egy közeli képet! A német gépemen volt ilyen megoldás (kicsiben) ... és mindíg ezt akartam megvalósítani hozzá... de eladtam.
Az "automata" kenést... és lehúzást...

000000000

Olyan mint ez csak még van benne egy szimerig is,és molajjal fel van töltve.

http://i262.photobucket.com/albums/ii98/body_026/DSCF0838800x600.jpg?t=1201638542" border=0>

000000000

Hála az égnek, b12-es a kúp, oké rajta a fúrógép tokmány, 0.04-et üt, mármint a marószár, amit bele tudtam tenni (varsányi féle 3-as).

Szal köszönöm a hozzászólásokat, a következő projekt a jankó féle patronbefogó:-)

000000000

Uhhh... nagyon szép! Nagyobb, mint a konyhám...:-)))

Bicska

És mik a tapasztalatok, a szimering mennyit fog? (mondjuk a filchez képest)

000000000

Szerintem nem jelentős, a persely súrlódáshoz képest, most csak egy filc van benne, meg a szimering.Kb 1,2Nm kell az orsó megmozdításához.Akkus fúró viszi.Majd ha meglesznek a fogasszíjtárcsák és a fogasszíj, kíváncsi leszek a 150W-os szervó áram felvételére.

bmejdz9nu

Ezek az olaszok...

http://www.cnc-dag50.it/albums/cnc_per_pcb/CNC_PCB_09.sized.jpg" border=0>

3vv2btrhv

Az Y nem igazán világos számomra , de HORDOZHATÓ !!

3vv2btrhv

Ja és a motor az szerintetek mi ??

dg8n4i8x

Hááááát... Olasz... Az az x igen gyengének tűnik, gondolom a közepén belóg pár tizedet az yz súja alatt... Gondolom csak penelfúró lehet... Hát szóval ezért kerülöm az olasz technikai cuccokat... Sajnos a cégnél az olasz szerelősor is hasonló hibákkal küzd... China már beelőzte őket...