Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

A furo foorsojanak a vege egy kulso morse kupban vegzodik. Tehat egy csonk van gyakorlatilag. Jol ertettem?

Ez fix? Nem lehet kiutni?

000000000

Ahogy írtam már, a patronbefogót nemtudod esztergálni! Csak köszörültetni tudnád ahol ijet tudnak. Kérdés, megéri e. Meg, az eredmény mennyire használható. Belső morsés patronbefogóról nehhallottam de lehet. Jobban jársz ha csináltatsz eggy patronbefogót komplett.

000000000

Igen! Sajnos elég rövid csonk, pont a tokmány belső kúpjának megfelelő.

Persze, lehet, megbarátkozom a gondolattal és maradnak azok a marók, amiket a tokmányba be tudok fogni...

000000000

Ezen agyalok, hogy csinálok... elvben nem lenne túl nehéz, de egyszerűbb lenne kész patron befogóba belső morse kúpot esztergálni, marni... nem tudom.

000000000

Tehát a cél nem önmagam kiirtása, csak próbálkozom:-) Meg hátha van valakinek bevált ötlete...
Motoros írta a brushless topikban, hogy a tengelybe mart patronfészket...

svejk

Na maradjunk annyiban, hogy neked van egy oszlopos fúród amin sztm. B16-os kúp van. Ne keverd ide a morse-t.
Ezek a fúrótokmányos kúpok nem alkalmasak marásra mert kilazulnak (még a morse-t is be szokták húzni ilyen esetben)

000000000

Max b12...:-( Nade a b12 nem belső morse kúp?

svejk

Sajnos nincsenek köszönőviszonyban :(

svejk

De ha biztosra akarsz menni jobb lenne ha keresnél egy táblázatot, vagy legalább írdd ide a kúp két átmárőjét és a köztes távolságot.

dg8n4i8x

A B kúpsorozatot rövidkúpnak is hívják és nem összetévesztendő a morse kúppal! A morse, a b, az iso, mind más más jellemzőkkel bíró kúpsorozatokat takar...

000000000

ezek az adatai:
11.7mm az alapja
11mm a vége
és 16.7 mm hosszú a kúp)amire pontos tokmányt szeretnék feltenni (oszlopos fúróból
szeretnék marógépet csinálni apróbb munkákhoz.  

Rákeresek a rövidkúpra, ez is valami:-) De ha meg tudjátok ez alapján mondani, milyen kúp ez, nagyon megköszönném!

2nbj3n5m

Ebbe a kupcsonkba kellene egy 5vagy6-os menetet
furni.Egy esztergályossal egy csonkot készíttetni mely egyik oldalán egy a csondra
illestkedő belső kup van,amásik oldalán egy
R16-os vagy R20-as patronnak hely és a patron
felöl rögziteni egy ibusz csavarral.
Ezt egy jó esztergályos két csucs között szépen
eltudja készíteni. Remélem,hogy tudtam ötletemmel segíteni.
Janko

2nbj3n5m

Kuposság.
d-D ostva2xL = Tangens (táblázatból kikeresni)

000000000

Sokat segítettél, köszönöm! A kúposságot próbálom megérteni, de matekból gyenge voltam mindig:-)

000000000

A kupszog ezert erdekes mert ha szog
kissebb az anyagpar surlodasi tenyezojenel akkor
a kup ÖNZÁRÓ lesz azaz ero (forgatonyomatek) atvitelre is alkalmas lesz...
Ha nem onzaro akkor csak kozpontosit ill. iranyab allit, de erot nem visz at...csak
ha kulon osszevan huzatva valamivel (csavar pl.)

A rovid kup tehat CSAK pozicional.
A hosszu kup pedig pozicional es rogzit is.