Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Motoros!

A gépen még nem próbáltam, csak kézzel forgattam,de szerintem jobb finom műszerolajjal kenve, azzal kenem a lin. perselyt is.Talán meg lehetne oldani a menetes orsó szenylehúzását és kenését paszentos filc gyűrűkkel, majd kipróbálom. Ha kell 5mm-es filc, írjál, küldök.

3vv2btrhv

Már többször irtam nekem a TEFLON spray vált be  
OKS 3751 a tipusa

000000000

Viszont lenne egy kérdésem:
Van egy fortuna orsóm (talán mk1, vagy mk2, nem értek hozzá, ezek az adatai:
11.7mm az alapja
11mm a vége
és 16.7 mm hosszú a kúp)amire pontos tokmányt szeretnék feltenni (oszlopos fúróból
szeretnék marógépet csinálni apróbb munkákhoz.
Ha tudnátok erre adni egy pontos fúrógép tokmányt 1-12 mm-ig, vagy esetleg patronbefogót patronokkal, szóljatok!
Illetve ha gyári megoldás nincs, akkor a barkácstippeket várnám:-)

000000000

Mini tokmányt a Hajós u-i modellező boltban láttam! Szerintem proxxonos.

000000000

Szia !
Ha Pesten jársz, nézz ki a kínai bazárba, mindenféle tokmányt találsz, olcsón.Sokminden van, vigyél pénzt, nagy a csábítás.

3rymb5s35

Hol található a "kínai bazár"?
Nagyságrendileg mennyibe kerülnek a tokmányok?
Csak azért szeretném tudni, mert a hétvégén voltam  vásárban (Mórahalmon. Felénk ez a legnagyobb)és az Ukránoknál akartam venni indikátor óra állványt. Az egyik 7,5eFt-ért, a másik 8eFt-ért akarta adni, viszont az Olajbányász téri szerszámboltban kb két hét mulva lessz kd.:4500Ft-ért számlával, garival.
Hát nem mindegy az ár.

000000000

Köszi vbodi, de ez melyik? Én az ecserit (Tangó) ismerem, meg a verseny u.-it, gondolom ez a kőbányai ugye? Ott merrefelé? Én csak a ruhásokat látom arra mindig.

2vkx6unz

A Sidexnél 2890+áfáért kapsz mágneses állványt www.sidex.hu

Kristály Árpád

Jó!
De, marha drága!!!!...........
Üdv.: Árpi

000000000

Lenne egy nagyon mafla kérdésem...
Ha veszek egy patronos befogót, hogyan kell, van e esélyem morse kúpot marni, esztergálni a végébe...
A hogyan kell érdekel ettől függetlenül:)

3rymb5s35

JA!
+szállítás= kb. annyin, minha Szegeden venném.

000000000

Csak köszörülni lehet, de minek! Morsekuposat kell venni.

000000000

Szal izé... a lényeg: van egy fortunám, amire szeretnék patronbefogót feltenni... fortunatengelyem van. Vagyis olyan patronbefogó kellene, ami olyan, mint a fúrógép tokmányok...

000000000

Jaaa.. neked belső merse kúpos kellene?

000000000

Így van! Most már legalább a nevét is tudom:-)