Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

keri

Először az áttételt, aztán ha tudod mi kell, akkor telefon, és megkérdezed. Nem harapnak, nagyon barátságosak és segítőkészek voltak velem is :)

besirkyjh

Ne butáskodj már !
Ha avarnál nem szolnék hozzád :))

Magánban küld a cimed !!
( innen a forumrol tökéletes )  

s7manbs8

Arra gondoltam, mint ezekben a RepRap  gépekben, ahogy a szerkezetet össze rakják, ott az az összetartó elem, ami a menetes szárakat fogja össze, egy pl. 20x20 mm-es kocka alakú fa is lehet jó lenne anyagnak, és azt semmilyen eszközzel meg lehetne munkálni úgy hogy először ledarabolni adott hosszra, majd bele 2 furat merőlegesen, ahhoz meg egy fúró és utána ezekkel akármit össze lehetne rakni, csak ilyen alapanyagot így leszabva kéne szermányolni.

s7manbs8

Vagy ilyen kész elemet valahol ha lehetne olcsón kapni tömegével az is jó lenne éppen.

keri

http://www.youtube.com/watch?v=wkk4zv96Dvo" TARGET=_fnew>Ez zsaniális!

Moduláris hobbicnc!

Ha jól számolom csupán 4 féle okosan kitalált alkatrésszel + motor,orsó,lin.vezeték szinte bármilyen gépet képes volt összerakni a leleményes orosz kolléga.

xg2w6ib9x

[#wow1]
Az általam eddig látott gépekhez képes ez teljesen újszerű felfogásban közelít a CNC gép kérdéshez.
Nagyon tetszik.
Persze lehet, hogy csak nekem új.
Vajon milyen szoftvert használ a tengelyek mozgatásához ?

keri

Nekem a modulok egyszerűsége tetszik.

A háromlábú CNC már régi dolog. Ha jól értettem az EMC linuxos vezérlő mintha képes lenne vezérelni.

Kristály Árpád

Oké!

Ez több mint profizmus!

Vajon milyen programmal vezérli????

Külön köszönöm, mert ötletet adott egy nem cnc téma megoldásához....sajnos én túlkomplikáltam...
így sokkal egyszerűbb.

Árpi

Szedlay Pál

És a látványon kívül az iparban ezekkel milyen megmunkálást lehetne végezni.
Ezek a gólyalábak nem túl meggyőzőek a stabilitás szempontjából.

000000000

Nem biztos, hogy megmunkálást kell vele csinálni.
Lehet azzal pakoltatni is adott esetben és máris jó a stabilitása!
Nem csak vasmarás létezik 10mm mélyen 100mm szélességben egy fogásból!
Finomabb dolgok is léteznek és ahoz nem kell erődítmény!

Antal Sándor

Használnak már hasonlót a nagyok is pl.:http://youtu.be/wg8YYuLLoM0" TARGET=_fnew>ABB

000000000

na ezt mondom!
És ez nem lesz izomlázas!

Szedlay Pál

Ügyesen tetriszezik azt meg kell hagyni.

Kristály Árpád

Itt a fórumon van fent egy videó...
Ezzel a magoldással sírkövet mar....

Árpád

PSoft