Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Szalai György

A sok hitvány zsanér egymásra halmozódó kottyanása miatt szerintem több a holtjáték, mint a kis erő igényű forgácsolás fogásvétele.  
Szóval szerintem a modularitás gondolata lehet jó, de ez a megvalósítás alkalmatlan a forgácsolásra.

9pk59nuy

Az egykarú ipari robotok ismétlési pontossága is egy nagyságrendel kisebb mint a szerszámgépeké.

Szedlay Pál

És miért is?
Kicsit fejtsd ki bővebben, kérlek.

keri

Ezzel egyetértek. Nekem is a modularitása tetszik.

9pk59nuy

Leggyakrabban szerelési célra gyártják, és ilyen célra nincs szükség szerszámgép pontosságra. Indokolatlan robottal kiváltani szerszámgépet. (persze vannak nagyon precíz robotok is.)

s7manbs8

Sok ilyen dolog van, amit poénból is megcsinálnak pl. hogy így is lehet, az ötletességet előtérbe helyezve, az nem is baj, sokszor új megoldások is előbukkannak így.

000000000

Üdv egy 130mm csúcsmagasságú szegnyerget keresek.leht EMU,E2N,E3N,stb.Bármilyen megoldás érdekel.Kapcsolat e-mailen

3vv2btrhv

http://www.instructables.com/id/transparent-gearbox-on-a-homemade-bicycle/" TARGET=_fnew>Kerékpár
Nem szorosan CNC , de nekem nagyon bejön !!

Szedlay Pál

Én is úgy vélem ezeknek az ipar területén van létjogosultságuk, de nem feltétlenül a hagyományos cnc megmunkáló gépek kiváltóiként.

t7kkabs4

Sziasztok!
Ilyen megoldású (párhuzamos kinematikájú) szerszámgépek már léteznek az iparban is.
Pl. Okuma PM-600V
http://www.youtube.com/watch?v=kS9oxp0mlw8" TARGET=_fnew>Okuma PM-600V

w0hgtwf3w

Kellemes ünnepeket mindenkinek !
Eladóvá vált egy 1100x850 mm munkaterületű léptetőmotoros gép. Motor típusa Nema 34 (4Nm) vezérlő MSD. SC30UU csapágyak 30-sa lineárokon. 16x4 trapézmenetes orsók, danamid anyával.
Irány ár.:350 000. Kérésre képeket küldök.

w0hgtwf3w

Ezt elcsesztem, nem ide akartam

cu05ic9nw

rósz helyen hirdeted! az adok veszettben kéne!!

cu05ic9nw

látom magadtól is rá jöttél !! Kellemes Ünnepeket!

w0hgtwf3w

Köszi
Már észrevettem[#falbav]