Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

svejk

Az agancsos állat nevét nem engedi beírni.  :(

Vetesi75

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 október 17, 10:10Az agancsos állat nevét nem engedi beírni.  :(
Akkor a településsel kapcsolatban sem kell tőle kérdezni?  :rohog

D.Laci

?

Idézetet írta: Vetesi75 Dátum 2025 október 17, 11:41Akkor a településsel kapcsolatban sem kell tőle kérdezni?  :rohog

svejk

Idézetet írta: Vetesi75 Dátum 2025 október 17, 11:41Akkor a településsel kapcsolatban sem kell tőle kérdezni?  :rohog

Nem-nem, a rosszvast a fórumunk írja át.

TBS-TEAM

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 október 17, 12:48Nem-nem, a rosszvast a fórumunk írja át.

Beállítottam a fórum indulása elején, hogy cserélje le.  :Q
József

svejk

Ma délután baraktam a 810-est a helyére, -egy "Schaublin 110 CNC" esztergába, a főbb dolgok működnek, még majd pár beállítást kell eszközölni.
Nem mai gyerek, de apró alkatrészeket gyártott sárgaréz szálanyagból olajhűtésse.
Egyébként nem enyém a gép hanem egy barátomé.

Köszönöm mégegyszer a segítséget!

Szeibert Krisztián

Sziasztok.
Van egy yaskawa sgdh vezérlőm ami egyik naprol a másikra ezt a hibakodot irta ki  esetleg valaki találkozott már vele?
Van valaki aki javitani tudja ?
Csatoltam képeket.

TBS-TEAM

Idézetet írta: Szeibert Krisztián Dátum 2025 október 22, 07:26Sziasztok.
Van egy yaskawa sgdh vezérlőm ami egyik naprol a másikra ezt a hibakodot irta ki  esetleg valaki találkozott már vele?
Van valaki aki javitani tudja ?

Hibakód:
József

Szeibert Krisztián

Igen néztem énis a hibakod listát .de sajnos én nem tudom javitani ezért kérdeztem higy van e valaki aki tudja javitani.probáltam már másik motorral ami biztos jo de ugyan az a hiba.

Bencze András

Idézetet írta: Szeibert Krisztián Dátum 2025 október 22, 09:34Igen néztem énis a hibakod listát .de sajnos én nem tudom javitani ezért kérdeztem higy van e valaki aki tudja javitani.probáltam már másik motorral ami biztos jo de ugyan az a hiba.
Megvan a 400V az L1,L2,L3 bemeneten?

Szeibert Krisztián

Igen van 3 teljesen egyforma szettem hiába probálom cserélgetni mindig  ezt a hibát dobja be persze ennek a vezérlőnek átdugtam a servomotrát másikra azzal tökéletesen működik

kgl

Csak kíváncsiságból rákérdeztem a Chrome AI-val, de nem hiszem, hogy ezzel válasszal előrébb kerülsz:

A Yaskawa SGDH vezérlőn az R03 nem hibakód, hanem egy működési állapot, amely hibát jelez a felhasználónak. A Yaskawa Sigma II sorozatú vezérlőinek dokumentációjában a hibakódokat általában egy "A." jelzés és két számjegy (például A.02) adja meg, amikhez leírás is tartozik.

Az R03 kijelzés önmagában kevés az ok meghatározásához, ezért a következő lépésekkel érdemes folytatni a hibakeresést:
A hibaüzenet megjelenésének oka
A Yaskawa szervóvezérlőknél az R kijelzés általában valamilyen kommunikációs problémára vagy opciós kártyával kapcsolatos hibára utalhat, különösen, ha az indítási folyamat során jelenik meg. Az R betű a kommunikációval kapcsolatos időtúllépés (timeout) jelzése lehet.
Hibaelhárítási lépések
Vizsgálja meg az opciós kártyát: Ha a vezérlőben van opciós kártya (például egy kommunikációs modul), ellenőrizze, hogy megfelelően csatlakozik-e, és hogy a firmware verziója kompatibilis-e a vezérlővel.
Kapcsolja ki és be a tápellátást: A legegyszerűbb hibaelhárítási lépés a vezérlő tápellátásának kikapcsolása, majd néhány másodperc múlva történő visszakapcsolása. Néha ez elegendő lehet a kisebb, ideiglenes hibák megoldásához.
Ellenőrizze a kommunikációs kapcsolatot: Ha a vezérlő valamilyen buszrendszeren keresztül kommunikál (például MECHATROLINK), győződjön meg róla, hogy a kábelek megfelelően csatlakoztatva vannak, és nincsenek szinkronizációs problémák.
Keresse meg a tényleges hibakódot: Az R03 gyakran csak egy gyűjtőhibajelzés. A vezérlőn vagy a hozzá tartozó HMI-n (operátori kezelőfelületen) érdemes megkeresni az "A.xx" formátumú konkrét hibakódot, amely pontosabb információt ad a probléma okáról.
Konzultáljon szakemberrel: Ha a fenti lépések nem hoznak eredményt, vagy nem találja a konkrét hibakódot, forduljon a Yaskawa szervizéhez vagy egy szakértőhöz. Az R03 súlyosabb belső hibára is utalhat, például a vezérlő áramkörének meghibásodására, ami a vezérlő cseréjét teheti szükségessé.
Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 október 22, 09:15Hibakód:
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

D.Laci

Honnan jőt ez a"R03" hibakód?

Mi volt a kérdés amit feltettél?

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 október 22, 14:38Csak kíváncsiságból rákérdeztem a Chrome AI-val, de nem hiszem, hogy ezzel válasszal előrébb kerülsz:

A Yaskawa SGDH vezérlőn az R03 nem hibakód, hanem egy működési állapot, amely hibát jelez a felhasználónak. A Yaskawa Sigma II sorozatú vezérlőinek dokumentációjában a hibakódokat általában egy "A." jelzés és két számjegy (például A.02) adja meg, amikhez leírás is tartozik.

Az R03 kijelzés önmagában kevés az ok meghatározásához, ezért a következő lépésekkel érdemes folytatni a hibakeresést:
A hibaüzenet megjelenésének oka
A Yaskawa szervóvezérlőknél az R kijelzés általában valamilyen kommunikációs problémára vagy opciós kártyával kapcsolatos hibára utalhat, különösen, ha az indítási folyamat során jelenik meg. Az R betű a kommunikációval kapcsolatos időtúllépés (timeout) jelzése lehet.
Hibaelhárítási lépések
Vizsgálja meg az opciós kártyát: Ha a vezérlőben van opciós kártya (például egy kommunikációs modul), ellenőrizze, hogy megfelelően csatlakozik-e, és hogy a firmware verziója kompatibilis-e a vezérlővel.
Kapcsolja ki és be a tápellátást: A legegyszerűbb hibaelhárítási lépés a vezérlő tápellátásának kikapcsolása, majd néhány másodperc múlva történő visszakapcsolása. Néha ez elegendő lehet a kisebb, ideiglenes hibák megoldásához.
Ellenőrizze a kommunikációs kapcsolatot: Ha a vezérlő valamilyen buszrendszeren keresztül kommunikál (például MECHATROLINK), győződjön meg róla, hogy a kábelek megfelelően csatlakoztatva vannak, és nincsenek szinkronizációs problémák.
Keresse meg a tényleges hibakódot: Az R03 gyakran csak egy gyűjtőhibajelzés. A vezérlőn vagy a hozzá tartozó HMI-n (operátori kezelőfelületen) érdemes megkeresni az "A.xx" formátumú konkrét hibakódot, amely pontosabb információt ad a probléma okáról.
Konzultáljon szakemberrel: Ha a fenti lépések nem hoznak eredményt, vagy nem találja a konkrét hibakódot, forduljon a Yaskawa szervizéhez vagy egy szakértőhöz. Az R03 súlyosabb belső hibára is utalhat, például a vezérlő áramkörének meghibásodására, ami a vezérlő cseréjét teheti szükségessé.

Szeibert Krisztián