Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Te, az a motor nekem szálka a szememben :))))Visszacsináljuk?? :)

Szalai György

Nem mondod, hogy megvan még? Hány éve már?
A frekiváltó ott van még ahová letetted! Azt szeretnéd inkább? Neked adom, csak vissza ne hozd azt a motort. Elég ideig vigyáztam rá én is.
Nekem ugye esztergám sincsen, amire rátehetném. Ha volna is, inkább a 3kW AC servot tenném rá és pozícionálnám. (Na jó, ez csak vicc.)
A pálesz javítja a tisztánlátást, talán szemszálka ellen is hatásos.

s7manbs8

Én olyan 400-500 W-ról tudok, te milyen motorokról beszélsz ? A végén még szántani is fogunk velük, olyan lóerősek lennének ? [#boxer][#falbav]

Szalai György

Hát ebben is igazad van. Ilyen útmérő rendszerről még nem hallottam.
Egyedül a ballisztikus röppályák számításával összefüggésben hallottam alkalmazni az analóg számítógépeket.
Van új a nap alatt, és úgy látszik régen is volt.

000000000

Szia György!
Valóban, én is úgy tudom, bizonyos csúcs
haditechnikáknál még ma is használnak ilyen
analóg számítógép elemeket, a gyorsaságuk miatt
verhetetlenek. Hiszen az előre beállított
paraméterezés után, bekapcsolást követően
hatalmas mennyiségű differenciál, integrál
egyenletrendszert is valós időben képesek
megoldani, és pl. egy röppályánál nincs idő
eredményre várni, azonnal kell korrigálni.
De szép lassan meghalnak ezek a technikák is,
ha a digitális számítógépek műveleti sebessége
megközelíti majd őket.

000000000

Sziasztok!

BC3-as anyagból készült fogaskerékbe kellene egy kis könnyítést belemarnom....

Van rá esély hogy az EBAY Special maróim amik HSS feliratot tartalmaznak bírják, vagy ne is próbálkozzak?

Konkrétan milyen marót vegyek BC3 anyaghoz?

Köszi: András

hostya

Szia!
Miért akarod a könnyítést marni?
Egy fogaskerékbe a könnyítést esztergálni szokták, még egyszerűbb is...
Ha nincs esztergád, akkor inkább kérjél meg valakit akinek van. (jobban jársz)
Az a BC-3-as anyag milyen hőkezelésen esett át? (ha már fogaskerék...)
A "natur" BC-3 HSS szerszámmal lassan megmunkálható, (esztergán is)de jó felületet ne várj, + gyakran kell köszörülni + hütő-kenő emulzió, gondolom egy könnyítéshez nem is elvárás a kifogástalan felület.
Hozzáteszem a fogazást szinte biztos hogy HSS anyagú szerszámmal készítették, de ugye az egy teljesen más megmunkálási kategória...  ;)

000000000

AITiN, Bovonat nélkül, Super G, TiAIN, TiCN,  
X-CEED....

Csak ennyi féle bevonattal van keményfém maró....

A reklámszöveg mindenhol csodát igér de azért jó lenne tudni hogy mi a tuti maró a BC3 hoz...

András  

Szalai György

Ez már tényleg nem Hobby CNC. A digitális technika ezt a sebességet ugyan akkora üzembiztonság mellett még sokáig nem fogja utolérni. Talán majd egy egészen más struktúrájú és nagyságrendekkel gyorsabb fényalapú masina. Vagy egy lassabb, de a probléma megoldáshoz rövidebb úton közelítő, organikus számítógép. (Ha annak hívják majd.) Ami ma Science Fiction, holnap valóság. Vagy máris az, csak minket vakítanak még egy kicsit.
Egyre erősebben hangoztatják, (főleg a mesterséges intelligencia kutatás irányából) hogy a Neumann struktúra nem ideális az életszerű problémák feldolgozására. Ezért gondolom, hogy van fizetőképes igény, a neuronhálózathoz felépítésében közelebb álló rendszer kialakítására. Az igény pedig majd megszüli a megoldást. Csak előbb még a PC gyártók lehúznak annyi bőrt a felhasználókról, amennyit csak tudnak.
Azért a szívem mélyén én még mindég analóg párti vagyok, mert az élet nem digitális.
Digitálisan is megoldható, de szükségtelenül bonyolultan.

2nbj3n5m

A segitséget szeretném kérni a TurboCNC beállításához.Ha lehet lépésről lépésre.
Szoval nullárol.
Bizok a kollektiva erejébe.
Janko

nv5firipz

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Csinálok egy esztergát és a főorsó optokapuját nem tudom bekötni. Az alkatrész ilyen:
http://hu.farnell.com/optek/opb806/opto-switch-slotted/dp/1497915
A vezérlőm egy Profi1. Melyik lábat hova kell kötnöm, hogy jó legyen?
Köszi

000000000

Hát azt neked az LPT portra kellene bekötnöd, mert a vezérlő ezt nem tudja fogadni! Vagy a vezérlőt szétszedve (ha dobozolt) és megkeresed az Centronics csati megfelelő lábát és megfelelő jelformálással (Smith triger) beviszed, vagy 2. LPT portot használsz és oda.

nv5firipz

Van olyan megoldás, hogy ne kelljen ilyen átalakitást csinálni? Mondjuk más alkatrészekkel?

000000000

Más alkatrészekkel??? Így vagy úgy, de az LPT-re kell vinned a jelformált index jelet!

nv5firipz

A más alkatrészeket ugy gondoltam, hogy nem a meglévő optokaput hanem valami más alkatrészt használok. Tudnál segiteni, hogy milyen alkatrész vagy panel kell, hogy ez működjön? Akár valami rajz vagy komplett áramkör formájában? Meg, hogy mit hova kössek?