Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

keri

Én úgy nézem egyik a torony vasszerkezetére van kötve, a másik a trafó vezetékére. Ezek alapesetben nyilván el vannak szigetelve, vagyis külön védelem kell.

keri

Dejó, ez az antenna volt a kerítés az egyik filmben :) még néztem is hogy milyen realisztikus dipólokat sikerült tervezni az erőtér generátorokhoz, de akkor ez nem véletlen volt.

Egyébként ez egy klasszikus 3D radarnak tűnik, csak nem mikrohullámra, hanem rövidhullámra.

Kíváncsi lennék a vevőberendezésre ami a fázisokat összegezte. Manapság ez már viszonylag könnyen megy, de a hidegháborúban analóg technikával biztos bele kellet pakolni a mérnöki bravúrokat.

keri

Pál ex fórumtárs használ ilyet amatőr célokra.

keri

Vagy csak simán atomerő reduktor.
Meszünteti az atomok közötti kapcsolódási erőt. Így anyagveszteség nélkül választható szét a munkadarab :)

Ami kiesik azt pedig holografikus ionsugár printerrel vissza építi meghatározott minta szerint.

Szóval nagyon retró az a 2W-os kék lézer [#integet2]

keri

És ugye azt is mond neki, hogy ez nem motor :)
Bár lehet működne annak is.

keri

Nekem sem volt türelmem/időm a bélyeggyűjtésre, amikor 1000 más sokkal érdekesebb dolgot is csinálhatok az életben.
Amellett hogy ez a legfőbb tehetségem, ez a legfőbb hibám is. Soha nem tudtam egy dologra koncentrálni.

keri

Azért nem hiszem hogy egy analóg enkódert arra méreteztek volna hogy bármi hasznos erőt ki tudjon fejteni motorként.

keri

Mindjárt az elején digitalizálja, és digitálisan szűri, ami értelem szerűen ideális szűrést tesz lehetővé a fizikaiakkal szemben.
Amikor 3gigáig menő digit szkópot gyártanak már, rövidhullámra szerintem meg sem kottyan a mai A/D átalakítóknak.

VighLajos

Nekem a bélyeggyűjtéshez volt kedvem, viszont a horgászathoz semmi...
Nem szeretem a fogatlan halat, a fogottat viszont igen. Fogja meg, aki akarja...

Farkas Ádám

Már én is voltam párszor ott, még néhány adat a Sugár Gusztáv A magyar rádiózás története a felszabadulásig c. könyvemből:

"Merész gondolat volt a 480 000 kilogramm összterhelést porcelánra bízni, de az amerikai gyártmányú kitűnő, rendkívül nagy szilárdságú anyaggal a gondolat mégis valóra váltható volt. A különleges porcelánanyag törőszilárdsága 2-3000 kilogramm, összetétele egyelőre ismeretlen, és az amerikai Lapp gyár titka. A porcelántest csonka kúp alakú. öntvény, amely belül üres, és átlagban csupán 75 mm vastag. Ahol a toronycsukló felső és alsó része egymásnak fekszik, a porcelántestet rendkívül kemény krómnikkelacél félgömbökkel armírozták amelyek közül az alsó nyúlvánnyal kapaszkodik a felsőbe, hogy a torony el ne csússzon. E; a nyúlvány alig 10 cm vastag, és szintén üres belül. További rendeltetése, hogy azokat az erőket, amelyeket a toronyra gyakorolt szélnyomás bólintónyomatéka kivált, ellensúlyozza. A talpcsukló, úgyszintén a torony egész elrendezése az amerikai Blaw-Knox cég szabadalmát képezi, melynek licenciáját a magyar Standard Rt. szerezte meg a nagyadó építésének céljából. Az erőműködést követő toronyalapon kívül szabadalmi igénypontot képez még a kikötések elrendezése egyetlen (kúp alakú) felület mentén, ami az addig használt több síkból kiinduló kikötésekkel szemben ugyan lényegesen nagyobb szerkezeti méretekkel jár, de sokkal tisztább és előnyösebb elektromos viszonyokat teremt."
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/V%C3%A1g%C3%B3lap01.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/V%C3%A1g%C3%B3lap02.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/V%C3%A1g%C3%B3lap03.jpg" border=0>

2vkx6unz

És pazar a kilátás a tetejéből [#vigyor0]

svejk

Egy átlag fizikumú ember menni idő alatt tud felmászni rá?

svejk

Talán az Rt.-ben olvastam róla, hogy egyszer cserélni kellett a támszigetelőt, vagy fémgömböket.
De hogy emelték meg a cseréhez?

PSoft

Csuhás

Négy hidraulikus hengerrel ( palackemelővel :-) Megemelték, és cseréltek. Van itt két fotó a műveletről: http://oldposta.benczurhaz.hu/eng/exhibitions/gallery/7/1649.html" TARGET=_fnew>foto