Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

svejk

Ez nem jó hír. :(

15 éves koromban szert tettem egy tintásüvegnyire, higanykapcsolókból kitermelve.
Rendkívül jó játék volt...
Áramot vezettem vele, terelgettem az asztalon...
Persze nem igen tudott róla senki.

Később is sokáig őrizgettem, de egy költözés alakalmával eltűnt.

Az biztos hogy teljesen normális már nem vagyok... :(

Farkas Ádám

meg gondolom te is rengeteg forrasztógőzt is beszívtál :(  
Akkor jöhet a méregtelenítő kúra :P

PSoft

"Az biztos hogy teljesen normális már nem vagyok... :( "

Endre azt írja hogy,...

http://cnctar.hobbycnc.hu/!%20!%20Tablokepek/Svejk%202012.JPG" TARGET=_fnew>"-hosszú és alapos-méregtelenítő kúrával ".:))))

Egy része kivezethető a szervezetből,csak nagyon lassan!:)

2vkx6unz

Én egysze olyan fél liternyit tartottam a kezemben - persze egy zárt üvegben volt. Csak érdekesség képpen mondták, hogy emeljem meg az üveget aztán elkerekedett a szemem amikor megemeltem...

ebalint

Amikor én kezdtem a "labormunkát", akkor az első 3 legveszélyesebb anyagban a következőket jelölték meg :

"cián"  - ez nem volt a környéken, csak illett tudni,
kénhidrogén - ez előfordult
higany - szintén  /hőmérő, fajsúlymérő törés

az utóbbit haladéktalanul jelenteni kellett, amit csak össze tudott gyűjteni az ember azt összeszedtük, majd jött a kénpor

Láttam persze olyan gyárat, ahol a környezetbe egy kicsivel több jutott...meg utána a milliárdokba a többi szennyel együtt. - több mint 20 MrdFt

ennyit a higanyról

ebalint

http://www.medicor.hu/magazin/index.php?kod=dmodul_hirek_showt&id=177&portal" TARGET=_fnew>info a higanyról

A tüneteket nézd meg...[#vigyor5][#vigyor5]

A méregtelenítés sosem késő [#vigyor2][#vigyor2]

PSoft

"Láttam persze olyan gyárat,..."

...Több méter mélyen jártak már a markolók,a "rekultivációban" meg a milliárdokban....
Ott,lent a gödörben,ahogy a markomba összenyomtam az agyagos/homokos földet,apró higanygolyócskák gurultak ki belőle.:(((  

fpd0kbd4

Ha valaki mégis higannyal szeretne játszani, (vagy esetleg aranyat fog mosni) keressen pü.benn 1-2kg-tól meg tudok válni. Szépen úszik a tetején egy vas fogaskerék.

VighLajos

Igen, a higanymérgezésnek ezek a tünetei. Csak ez a szakmailag feddhetetlen honlap egyet nem írt: a  fenti tüneteket produkáló emberek mennyi ideig voltak kitéve, illetve mekkora mennyiségű, és milyen formátumú volt a szervezetükbe jutott higany.
Áram-ütött emberekről is lehet horror-képeket találni, de valljuk be: melyikőnket nem rázta még meg az áram?
A báriumra is mondják, hogy mérgező. A bárium-kloridot (BaCl2) az egyik legveszélyesebb mérgek között tartják számon. A bárium-szulfátot (BaSO4) gyomorröntgen-kontrasztanyagként használatos.
A különbség köztük csak annyi, hogy hogy a BaCl2 vízoldható, a BaSO4 pedig a legkevésbé oldható anyagok között van.
Ne értsetek félre, nem akarom elbagatellizálni a veszélyt, de manapság az a tendencia, hogy az emberekbe beleoltják az állandó veszélyezettség érzését, majd megjelenik a megoldás is...

svejk

Az ott leírt 10-20 tünet kb. még százféle betegségre utalhat,  tehát nesze semmi fogd meg jól. :(

svejk

Ez meg a másik...
A régi munkahelyemen a hegesztőket rendszeresen küldték ólomszűrésre, mondtam, hogy protezsáljanak be engem is, de sosem volt rá pénz.

Egyszer megemlítettem a körzetinek, ezt az ólomszűrést, az is kiröhögött...

VighLajos

A honlap bal felső sarkában milyen cég logója van?
Ki is forgalmaz digitális lázmérőket?
...nincs több kérdésem...
[#worship]

VighLajos

Bálint!
Nem téged cseszegetlek, ne haragudj rám...
[#wave]

t334wehtf

Akkor ne is említsük az ezüst-amalán fogtömést, ami ugye higany-ezüst keverék...

mxjj54gxi

Bizony ne is, mert annak az a neve hivatalosan, hogy AMALGÁM, g-vel középen és m-mel a végén.
Ha már megnevezel valamit, akkor minimum figyelj arra, hogy jól is írd le a nevét!