Épül a gépem ::: sipos8

Indította gaben, 2025 február 26, 08:07

Előző téma - Következő téma

8irerv4i

Köszönöm ! A munkatérbe történő befordításon kívül , a többivel egyetértek .
A rugalmasságra viszont nem is gondoltam .

3ztiz2p39

Azt senki nem írta, hogy a munkatérbe kell befordítani. [#nemtudom]

8irerv4i

Igen ! Pontatlanul fogalmaztam .  A munkatér fele ( befele ) történő befordításra gondoltam . De ez inkább egyéni szemlélet , mint konkrét műszaki kifogás . Vannak  dolgok amit egyénileg másképp értelmezünk és ezért nagyon pontosan kellene fogalmaznom nekem is :( De nem annyira egyszerű azért , már rég rájöttem .

ku55dfr0s

A hagyományos(cement) kötésű betonnal CSAK a tömeget növeled, a rezgés csillapítást viszont  NEM!
Kiöntés után a beton (a kötés, ill száradás után) zsugorodik, tehát elválik az őt körülvevő felülettől.
Próbáld ki egy rövid zártszelvény darabon. Kötés+ száradás után kocogtasd meg a zártszelvényt,(rezgés) majd utána rázd meg erősen, és azt fogod tapasztalni hogy a 'betontöltet' bizony "kotyog" a zártszelvényben.. :(

Műgyantás kötőanyaggal készült "betonnal" nincs tapasztalatom.  
Lehet hogy az nem így működik..?

ht0cjk58i

Kösz Urak!

Az X tengelyhez kell a két orsót összekötnöm szijjal, 24 fogas HDT 5M-15 kerékre és hozzá szijra gondoltam.A dinamika eszembe se jutott.Ahogy Svejk mondta a két 200-as U szelvény belsejében lessz a két orsó.Az orsó a 200-as szelvény tetejénél fog kijönni és az összekötö szijjat függölegesen le akarom vinni az asztal sik alá, mivel hátúl nincs zárva az asztal, hogy hoszabb anyagot is tudjak marni.  
Az orsók 16/4 trapéz, a motorok olyan 6Nm körüli lehet VEXTA PK299 DM 542 vezérlőkkel.

ht0cjk58i

A kitöltést még meg látom, ha már menni fog mit csinál a gép rezgés szempontjából.

ht0cjk58i

Na kezd végleges gép formálya lenni a vasnak :)
Hétfőn meg rendelem az X temgelyhez a HTD 8M 2525mm hosszú szíjt, aztán jöhet a végleges teszt.

vvvsmkgjx

Szia! Lenne pár kérdésem a géped építéséről:
Szabad megkérdeznem, hogy 10-es kazánlemezt hol vágattad méretre? Ha az egész vázat illetve a lemezt is hegesztetted, mivel küszöbölted ki a vetemedést?

vvvsmkgjx

Csak mert a képeiden nem igazán látok valamiféle állítási lehetőséget, amivel korrigálni lehetne...

ht0cjk58i

Helló,Rég jártam erre, B.U.É.K.!NA szóval Nyírtelken az Autopress-nél vágattam a lemezeket,a hidak állíthatók mind hossz mind kereszt irányban.A hidak 200-as U szelvényből vannak az alsó felén középen végén 12-es csavar a rögzítésnek 5db oldal irányban jobbra balra 1-1 8-as hernyócsavar.Egyébként az U szelvények alja telibe teteje 35mm szélesen marva.

000000000

Az induláshoz képest sokat javult a helyzet.
Igaz, könnyebb mozgatni az asztalt, hogy a stabilitás is megmaradjon.

xw705sph

Megkerdezhetem, hogy azt 2db U szelvenyt hol es ha nem titok mennyiert csinaltak? Valami hasonlon gondolkozom en is, csak kisebb meretben (UPE 140 vagy 160).

vvvsmkgjx

Én a bejegyzésiből úgy láttam hogy saját maga homemade :) technikával készítette a síkmart hidat. Nézd vissza a képeket.

vvvsmkgjx

Nekem még az nem akar leesni akárhogy nézem, hogy hogyan lett neki az a 10-es kazánlemez a hegesztések után sík. A kereszthíd hegesztéseiről nem is beszélve :D Utómunkálatokról nem esett szó benne.

xw705sph

Igazabol azt eszre sem vettem, hogy az kesobb kerult ra.