Épül a gépem ::: sipos8

Indította gaben, 2025 február 26, 08:07

Előző téma - Következő téma

8irerv4i

Rendben . Ránéztem az adatlapodra . Csak nekem furcsa így az oszlop . Ha nagyon kemény az anyag , nem fog rezegni ?

000000000

[#eljen]
Szekrény.
Ez a helyes kifejezés.
Nem laposvas, nem u-profil és nem is oszlop.
Hanem, szekrény.

ht0cjk58i

NA nem gyémánt keménységű az tuti, de vágni borzalmas,azért lett ez mert a gép amiben volt az maró motorokat és egyebet tartott ha ott nem rezonált akkor szerintem itt se fog.

s73tgf9vg

Köszönöm, sajnos az túl drága és végül is nekem nem szervonak kell hanem szintén főorsó motornak.

ht0cjk58i

[#nevetes1] Beza szekrény, szerintem az lesz a vége, bár a melóhelyen az olasz gépeken tudnak csodákat művelni a mérnökök, sokat filózok rajta vajon a sok macska vagy mi miatt? [#nevetes1]Néha olyan falvastagságú anyagot használnak és működik.

8irerv4i

Ne kötekeggyé :) Szekrényes tartó különben is :)
Persze csak csak akkor ,ha nem akarunk több mázsás ,tömör szerkezetet .
A gazdától pedig elnézést kérek , hogy itt beszélgetünk .

000000000

A szekrénnyel az oldalak arányaira gondoltam.

ht0cjk58i

Urak lenne valakinek javaslata a szekrényes tartóra hogy oldjam meg?Várom a javaslatokat!

ht0cjk58i

Ma játszottam kicsit a Linekkel, össze jött 1 platnira a 8 kocsi.Most megyek 10 vagy 15-ös lemezt veszek hozzá.

uscv34aum

Szia!
Úgy látom, Hyundai HYD-500-as esztergád van.
Érdekelnenének a tapasztalataid vele, mert eszterga vásárlás előtt állok. Egy rövid vélemény sokat segítene. Köszi: Tibi

ht0cjk58i

Helló

Még elég új a gép nem sokat dolgoztam vele, de nem rossz alapjában véve.Na azért van mit módosítani, állítgatni rajta, de ha be van lőve akkor elég jó kis masina.Rajtam kivül van itt pár embernek akik többet tudnak mesélni róla, ha az esztergálás topikba írsz.

uscv34aum

ht0cjk58i

Szerintem ennyiért ilyen gépet újonnan nem igen találni.Ha esetleg ilyet veszel akkor a szegnyereg végén lévő csapágyházat érdemes kicserélni fémre, mert műanyag.A hajtásházban lévő müa hézagolókat is ki kell cserélni és a tengelyeket is kicsit meg kell csiszolni mert nagyon passzos az összes fogaskerék.De ezeket leszámítva szuper kis gép, igaz sorozat gyártásra nem alkalmas.

ht0cjk58i

Üdv.Akkor bemutatnám eddigi habvágómat:

Tulajdonságai: 1Nm léptetők, 4 tengelyes H2 vezérlő, 12/3mm trapézmenetes orsó ZX 100 anyával, a kocsik gumírozott csapágyakon gördülnek.

ht0cjk58i

A mostani projekt meg kicsit átalakult, ugyanis mostanában bejött néhány olyan marás amihez nagyobb gép kellene.Így az egyetemes marógép féleségből egy lehetőleg nagyon masszív asztali marógép lett.Kb így fog össze álni:

A két oldalsó X tartó és az Y tartója 200-as U szelvény lesz merevítésekkel,meghajtása egyenlőre 16/4 trapézorsó ami később cserélve lesz golyósra.Megmunkálási területe tisztán kb:900*700*250mm lesz.